Beeld © SBS6

Kijkers geschokt door grofgebekte Piet in Mr. Frank Visser

20 februari 2020 22:29

In deze aflevering van 'Mr. Frank Visser doet uitspraak' staan Piet en zijn dochter Ria lijnrecht tegenover Wesley en Manon in jawel, Lijnden. Onder de rook van Schiphol is Piet gewend om vliegtuigen te spotten. Wesley en Manon zijn aan het verbouwen. Door de containers die zij gebruiken, heeft Piet minder uitzicht. En dát zorgt voor een ruzie waar het hard tegen hard gaat.

"Ik zou z'n kop er zo af slaan"

Wesley en Manon zitten nog aan het begin van hun leven, waar Piet al geniet van zijn oude dag. Bij een verbouwing hoort rommel, vinden Wesley en Manon. Zij vinden de beschuldigingen van Piet dan ook volledig uit de lucht gegrepen. Al snel blijkt dat Piet nogal grofgebekt is inmiddels zo kwaad is dat hij geen blad meer voor de mond neemt. "Ik zou z'n kop er zo af slaan", zegt hij over zijn buurman. Naast het belemmerde uitzicht, ergert hij zich ook aan een schutting die niet helemaal goed zou staan, die overigens tijdelijk is. Dat zorgt voor verbazing bij zijn buren. "We hebben alles in overleg gedaan."

 

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Buren vechten elkaar de kennel uit in Mr. Frank Visser

Het contact met de vorige buren van Piet was ook niet zo goed. "Hij vertelt ons in geuren en kleuren hoe hij die heeft weggepest", vertelt Manon. Daar windt Piet inderdaad geen doekjes om. Ze eisen dan ook een contactverbod, behalve voor praktische zaken. Daarnaast zijn ze ook bang dat het dak van de schuur van Piet en Ria asbest bevat.

Als de buren bij elkaar moeten komen om het een en ander door te nemen met Mr. Frank Visser, weigert Piet. Vervolgens zijn Wesley en Manon er flink klaar mee. Na een tijdje komt Piet tóch naar buiten, maar als Meester Visser dan nog niet is, wordt hij kwaad. "Die klootzak", zegt de senior dan.

De kijkers thuis verwonderen zich allemaal over het gedrag van Piet. Hij kan op weinig goedkeuring rekenen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers verbolgen om opsluiting kat in kliko in Mr. Frank Visser

Tijdens de hoorzitting lopen de spanningen tussen beide partijen behoorlijk hoog op. Ook hier blijkt dat normaal met elkaar in gesprek gaan nogal lastig is. Als blijkt dat er daadwerkelijk asbest in de schuur van Piet zit, ontkent hij dat volledig. "Er zit niks in die schuur. Die schuur staat er al honderd jaar en nu is er ineens iets mis mee." Daar zijn Wesley en Manon volledig verbaasd over, helemaal gezien zij kleine kinderen hebben, voor wie het erg gevaarlijk is in een omgeving met asbest.

De uitspraak pakt uit in het nadeel van Piet en zijn dochter. Zo moeten ze voor tienduizend euro het dak van de schuur vervangen, omdat er asbest in zit. Dat valt duidelijk verkeerd bij hem. Hij staat dan ook op en loopt weg. "We hebben verloren, maar ik laat het er niet bij zitten. Ik ga naar de burgemeester en wethouders", vertelt hij. Dan spreekt presentator Viktor hem toe dat dat toch wel erg kwalijk is, als hij niks aan de situatie doet. Boos beent Piet toch weg.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!