Beeld © Videoland/RTL

Laatste ontmoeting MAFS-Henk en Chantal is erg ongemakkelijk

25 februari 2020 22:15

Dat het experiment tussen Married at First Sight-kandidaten Henk (47) en Chantal (42) niet geslaagd is, is voor niemand een verrassing meer. De laatste ontmoeting tussen de twee, waar ze beide bekendmaken van elkaar te willen scheiden verloopt echter niet helemaal lekker. De spanning is om te snijden en dat leidt tot ongemakkelijke televisie.

"Dat vind je leuk he? Zo'n steek onder water"

Na het afscheid op Schiphol hebben Henk en Chantal elkaar niet meer gesproken. Dat had Chantal liever anders gezien. "Ik had nog wel een fijn gesprek willen voeren." Als Henk even later binnenkomt, gaat hij zo ver mogelijk van Chantal af zitten. Als presentator Carlo Boszhard (50) dan vraagt waarom hij die afstand neemt, is Henk resoluut. "Ik voel me genaaid. Ze is niet eerlijk", zegt hij.

Waar we in de vorige afleveringen allemaal misschien hebben geoordeeld dat de Haagse blondine eerder geprikkeld was, is het nu Henk die zijn woede moeilijker kan beheersen. "Ze heeft het nooit een eerlijke kans gegeven. Had dan nee gezegd. Dat was ook goed geweest", zegt hij. Chantal ontkent vervolgens dat dat zo is. "Ik vond wel dat Henk een leuke kop had, toen ik hem voor het eerst zag staan", bekent ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

MAFS-Chantal draagt haar trouwring tot het bittere eind

Als seksuologe Eveline Stallaart (38) aan Chantal vraagt of ze haar best heeft gedaan om Henk te versieren, is het antwoord een vlugge 'nee'. De blondine legt dan uit hoe dat komt. Ze wilde graag dat Henk wat hoffelijker was en omdat dat niet zo was, heeft ze de boot afgehouden.

De twee hebben ondanks alles toch wat woorden voor elkaar opgeschreven. De brief van Chantal aan Henk is opvallend lief, als je bedenkt hoe ze eerder over hem sprak. "Je bent een zachtaardige man en dat siert je", zegt ze bijvoorbeeld. "We hebben veel gelachen op onze huwelijksreis en het paardrijden zal ik nooit vergeten." Daarna legt Chantal meer de nadruk op de verschillen. "Wij verschillen op het gebied van normen, waarden en hoffelijkheid. Mijn beslissing is dan om van jou te scheiden." Carlo benadrukt daarna dat de brief van Chantal toch wel lief is en mooie woorden bevat. Als hij dan aan Henk vraagt of hij ook mooie woorden voor Chantal heeft, is hij erg duidelijk. "Nee", zegt hij nors.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

MAFS-Robin en Kimberly knallend uit elkaar: 'Je hebt geen fiets'

"Mijn brief is kort en krachtig", begint Henk. "Ik ga er weinig woorden aan vuil maken. Er rest mij niets anders dan je het beste te wensen. Ik wil nog liever gister dan vandaag van je scheiden", besluit hij. Vervolgens belanden de twee in een nieuwe aanvaring als Chantal aan Henk vraagt of hij dit zelf geschreven had, gezien hij zijn trouwgeloften niet zelf had geschreven. Henk is alles behalve blij met deze steek onder water. Meteen daarna vertelt Henk dat hij een nieuwe liefde heeft. "Ik voel nu wat ik moet voelen."

Iedere keer weer blijkt toch dat de wetenschap niet altijd gelijk heeft, wat betreft de matches in Married at First Sight. In RTL Boulevard legt seksuologe Eveline Stallaart (38) uit waarom het zo moeilijk is om echt de perfecte match te vinden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!