Chantal in Married At First Sight Beeld © Videoland

'Wenkie'-Chantal reageert op het hele MAFS-avontuur

26 februari 2020 11:55

'Married At First Sight' zit erop. Het seizoen leverde op z'n zachtst gezegd niet echt succesvolle koppels op. Dit seizoen draaide zelfs eigenlijk maar om één iemand: Chantal. Nu reageert de bruid zelf op haar deelname aan het programma.

"Alle eer naar de bedenker van Henkie en Wenkie"

Chantal laat via Facebook weten dat ze heeft genoten van de periode voor de bruiloft. "En ook al hebben heel veel mensen een mening. Wij hebben het toch maar even gedaan." De deelneemster werd stevig aangepakt door de pers. Daarop zegt ze: "Niemand was erbij en niemand kan en mag dus zo oordelen als hoe dat de afgelopen weken is gedaan."

Met uitspraken als "Krijg de cholera!" was ze een markant figuur in Married At First Sight. Toch schrijft Chantal dat ze zich niet helemaal herkent in de beelden. "Zonde dat veel uitspraken zijn uitgezonden zonder het hele verhaal. En dat daardoor veel uit zijn verband is getrokken en realiteit ver te zoeken is. Maar hé dat is tv. Mensen kennen mij, mijn humor, mijn toon en mijn houding niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

MAFS-droomkoppel Ferry en José zijn alsnog gescheiden

Alle kritiek op social media heeft haar vaak pijn gedaan. "Er boven staan is makkelijk gezegd. En nee, je weet niet van tevoren waar je aan mee doet en wat je te wachten staat." Chantal heeft dan ook een duidelijke boodschap voor haar haters: "Hoe zouden jullie het vinden als er zo over jou 'gepraat' zou worden? Draai het eens om. Ik wens voor jullie hetzelfde."

Ze hoopte met het programma een nieuwe liefde te vinden. "Maar soms blijft een droom een droom." Haar huwelijk met Henk liep op niets uit. Of nou ja, het leverde haar wel de bijnaam 'Wenkie' op. Daar kan ze gelukkig wel om lachen. "En alle eer naar de bedenker van 'Henkie en Wenkie'. Hilarisch."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede kans oud-MAFS-deelnemers in maart op de buis

In de reacties onder de post doet Chantal ook nog een paar zaken uit de doeken. Ze kreeg bijvoorbeeld veel commentaar, omdat ze geen afscheid nam op het vliegveld. "En daar waar ik op Schiphol geen gedag zeg is omdat er in Turkije is uitgesproken dat we elkaar nooit meer willen zien." In het vliegtuig zaten ze zelfs apart. "Dus ja dan is er geen afscheid meer. Maar er worden maar fracties fragmenten uitgezonden lieve mensen."

In de laatste aflevering gaf Chantal Henk ook een flinke sneer. Zij vroeg hem of hij het briefje zelf had geschreven en dat kwam nogal bot over. Daarover zegt ze: "Bij het passen van de trouwkleding geef je elkaar een brief of kaart. Tijdens het trouwen spreek je je beloftes naar elkaar uit en bij de keuze trouwen of scheiden lees je ook weer iets aan elkaar voor. Daar is uitgekomen dat Henk de kaart bij het passen van mijn jurk niet zelf heeft geschreven. Zijn trouw belofte heeft hij ook niet zelf geschreven, dus rest mij de vraag bij het scheiden; heb je deze wel zelf geschreven...?"

Onder de post reageren ook vrienden van Chantal. Zij zeggen dat zij in het echt heel anders is dan op televisie en herkennen haar totaal niet.

Vanaf het begin was het al wel duidelijk dat het huwelijk tussen Henk en Chantal niet zou werken. Voor Thierry en Sanne leek het juist wel een match made in heaven. Nu maakt het koppel toch bekend te gaan scheiden. Je ziet waarom in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Laatste ontmoeting MAFS-Henk en Chantal is erg ongemakkelijk

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!