Beeld © Elza Jo/HALAL

Documentaire over 10-jarig kickboks-wonderkind in de maak

26 februari 2020 13:49

Ze is pas tien jaar oud, viervoudig wereldkampioen kickboksen, heeft 100.000 volgers op Instagram en wordt gesponsord door Nike. Supertalent Amira Tahri is vanaf 9 april te zien in een 50-minuten durende documentaire bij Videoland.

"Als we bij haar trainingen filmden had ik soms het gevoel dat ik naar iets bovennatuurlijks stond te kijken"

In de documentaire Amira geeft de Nederlands Marokkaanse kickbokster voor het eerst een kijkje in haar dagelijks leven. De rode draad in het portret is de relatie tussen de wereldkampioen en haar vader, die niet alleen haar vader, maar ook haar coach is. Hoe is het voor Amira om op zo’n jonge leeftijd al zo succesvol te zijn en hoe is het voor haar ouders om een dochter te hebben die een buitenproportioneel talent heeft, maar tegelijkertijd nog maar een kind is? 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ronnie Flex brengt documentaire uit

Amira kickbokst al vanaf haar zevende. Naast vier wereldtitels heeft ze ook al vier Europese titels op haar naam staan. De populariteit van de wereldkampioen neemt elke dag toe. Zo geeft ze regelmatig clinics aan andere jonge kickboksers en wordt ze in Marokko op het vliegveld onthaald als wereldster. 

“Amira is een wonderkind, ze kan alles. Als we bij haar trainingen filmden had ik soms het gevoel dat ik naar iets bovennatuurlijks stond te kijken. Tegelijkertijd is Amira een heerlijk, lief, grappig en soms lekker bijdehand meisje van tien. Younes, haar vader, is gek op Amira, haar talent voor kickboksen is zijn roeping geworden. In de documentaire is te zien dat het voor een ouder niet altijd makkelijk is om keuzes te maken tussen je kind en de topsporter”, aldus regisseur Elza Jo Tratlehner over de documentaire. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bontkiekje Famke Louise was stunt voor Videoland-docu Bont Girl

De Videoland Original Amira wordt geregisseerd door Elza Jo Tratlehner en is geproduceerd door HALAL. De documentaire is vanaf 9 april te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!