Beeld © ANP

TVOH-Sophia: "Anouk was soms hard maar kraakte me nooit af"

29 februari 2020 00:59

Winnares Sophia Kruithof (17) leerde de afgelopen weken te genieten van de liveshows van The Voice. Dit vertelde de winnares van het tiende seizoen vrijdagavond in de talkshow 'Jinek', waar ze na een taxirit uit Hilversum terugblikte op de finale. Sophia ging met een platencontract, een auto en een bedrag van 50.000 euro naar huis.

"Ze was soms hard, maar kraakte me nooit af. Ik heb altijd super veel aan haar gehad"

De liveshows waren niet te vergelijken met de blind auditions, legde de zangeres uit aan Eva Jinek. "Ja het was in de beginfase heel anders, want ik was nog zo anoniem. Ik hoefde niets hoog te houden. Sinds de start van de liveshows heb ik vooral genoten. Het genieten is onwijs omhoog gegaan sinds de blind. Je went aan de camera's en kan dat loslaten. Deze hele finale-show heb ik bizar genoten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Sophia wint tiende seizoen The Voice of Holland

Het belangrijkste advies dat ze van haar coach Anouk had gekregen was dat je moet geloven in wat je doet. Sophia: "Van dat advies heb ik zoveel geleerd. Want als je niet gelooft in wat je doet, dan geloven anderen er ook niet in. Ze was soms hard, maar kraakte me nooit af. Ik heb altijd super veel aan haar gehad."

De 17-jarige mocht tijdens de finale haar zelfgeschreven nummer 'Alaska' zingen. "Daar draait het voor mij om, mijn eigen muziek." Ze versloeg daarmee in de finale Stef Classens. 

Namens het team van Lil Kleine stond geen kandidaat in de finale. In gesprek met RTL Boulevard geeft hij duidelijkheid over zijn toekomst als coach in het programma. 

Lil' Kleine geeft duidelijkheid over toekomst bij The Voice

00:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!