Beeld © SBS Steenrijk, Straatarm 04-03-2020

Behulpzame buren in Steenrijk, Straatarm raakt kijker

04 maart 2020 22:17

De aflevering van Steenrijk, Straatarm heeft de kijker flink weten te raken en dan niet alleen door de gezinnen. Vooral de buren van de ‘arme’ familie de Groot weten flinke indruk te maken.

De familie de Groot uit Apeldoorn staat een flink avontuur te wachten. Zij ruilen namelijk met de familie Beck, maar die wonen niet in Nederland maar in Dubai. Dat is een hele andere omgeving dan de rijtjeswoning waar de famlie de Groot vandaan komt. “Je moet roeien met de riemen die je hebt”, aldus de nuchtere Ab. De familie heeft een groot gemis. Ze hebben namelijk geen contact meer met een van hun dochters. Het ging fout nadat een voormalige werkgever van Ab maanden geen salaris uitbetaalde. Hierdoor raakte de familie naar eigen zeggen aan de grond en doen ze er alles aan om het hoofd boven water te houden. Hierdoor moeten ze met 80 euro per week zien rond te komen en krijgen ze hulp vanuit de voedselbank.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steenrijk, Straatarm-kandidaten stelen harten van kijkers

De familie Beck hebben een vast inkomen en houden zich daarnaast bezig met het opknappen van meubels. In huis hoeven ze niks te doen, want elke dag komt er een tuinman en een nanny. Ze leven dan ook op een flink budget van 1600 euro. Het gezin kijkt hun ogen uit als ze aankomen in Nederland en beseffen zich maar al te goed in wat voor rijkdom ze leven. 

Dankzij deze ruil kunnen Ab en zijn gezin flink genieten en vooral herinneringen maken. De familie Beck probeert er het beste van te maken en wil vooral voor een verrassing zorgen voor als de familie de Groot weer terugkomt. Daarom nemen ze dan ook de tuin flink onder handen, maar ook de buren steken de handen uit de mouwen. Speciaal bij terugkomst staat er namelijk een heerlijk ontbijtje te wachten op de familie en dat bewijst maar weer eens dat het de kleine dingen zijn die het hem doen. De actie weet bij de kijker de gevoelige snaar te raken en die raken dan ook niet uitgepraat op sociale media.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftig verhaal in Steenrijk, Straatarm weet de kijker te raken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!