Beeld © ABC

Grey's Anatomy onthult schokkende reden achter exit 'Alex Karev'

6 maart 2020 17:05

Het is een komen en gaan in Grey Sloan Memorial. Het ziekenhuis heeft voor de zoveelste keer afscheid moeten nemen van één van hun doktoren. Dit keer was het Alex Karev, oftewel acteur Justin Chambers (49), die vanaf het eerste moment te zien was in 'Grey's Anatomy.' Tot nu toe was het onbekend waarom hij vertrok, maar het programma geeft eindelijk duidelijkheid. Let op: dit artikel bevat spoilers over het komende seizoen van 'Grey's Anatomy.'

"Dat ene perfecte ding is niet in Seattle. Niet meer"

Het was een emotionele aflevering voor de fans van Grey's Anatomy. Na het vertrek van Izzie, George, Cristina en veel andere populaire personages van het eerste uur, was het nu de beurt aan Alex Karev. Zestien seizoenen verder en de dokter vond het mooi geweest. En in zijn allerlaatste episode geeft hij eindelijk duidelijkheid over zijn exit. Dit deed hij aan de hand van vier brieven aan belangrijke mensen uit zijn leven: zijn echtgenote Jo, Meredith Grey, Miranda Bailey en Richard Webber. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Alex Karev' keert tóch terug in Grey's Anatomy

De reden voor Alex' afscheid is choquerend. Hij besloot naar Kansas te verhuizen, waar hij herenigde met zijn ex-vrouw Izzie Stevens en hun vijfjarige tweeling. "Dit is nooit de manier geweest waarop ik dit wilde doen. Maar je kent me, ik kies altijd voor de makkelijke weg", legt de arts uit in zijn brief aan Meredith. "Dat ene perfecte ding is niet in Seattle. Niet meer. Ik zweer het je dat het niet aan jou, werk of Jo ligt. Het gaat om mij. Ik ben vertrokken en ik ben met Izzie." Vervolgens onthult hij de geboorte van zijn tweeling met zijn ex-vrouw. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Justin Chambers over 'lastige keuze' stoppen Grey's Anatomy

Alex legt aan Jo uit hoeveel hij van haar houdt, maar dat hij verliefd is op Izzie. "Misschien is dat niet eerlijk om te zeggen, maar het is wel waar." Ook zijn afscheidsaankondiging aan Bailey en Webber zijn pure tranentrekkers. Wanneer het nieuwe seizoen van Grey's Anatomy te zien is in Nederland is nog onduidelijk. Tot die tijd kun je alle seizoenen van de ziekenhuisserie terugkijken bij Videoland. Alles al gezien? Kijk dan de video hieronder over Station 19. Deze spin-off zou zomaar eens je volgende lievelingsserie kunnen worden. 

Fan van Grey's Anatomy? De nieuwe spin-off Station 19 is hier

01:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!