Boerin Annemiek en haar mannen Beeld © KRO-NCRV/Linelle Deunk

'Botte' boerin Annemiek ergert BzV-kijkers

09 maart 2020 11:34

'Boer zoekt Vrouw'-kijkers zagen gisteren hoe de vijf boeren op dagdates gingen met hun uitverkorenen. Waar het bij de ene boer een gezellige boel was, verliep het bij boerin Annemiek nogal stroef. En dat had ze zelf ook door.

"Er is er maar eentje die hier moet ontdooien, Annemiek! Botte boerin"

Boerin Annemiek ging met haar mannen naar een survivalbaan. Stuk voor stuk volgden ze het parcours en gleden het water in, waarbij het de ene man wat makkelijker afging dan de ander. Daarna was het tijd voor een lekker en gezellig pizza-etentje. Van dat 'gezellig' was alleen niet echt sprake.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze briefschrijver nam een heel lied op voor BzV-Annemiek

Stilletjes zaten de mannen en boerin voor zich uit te kijken. Jelte probeerde het gesprek steeds weer op gang te krijgen; hij maakte grapjes en stelde vragen. De respons van Annemiek: "Mooi dat jij het gesprek weer op gang helpt. Je bent er goed mee bezig." Daarna probeerde Jelte het nog een keer, met een babbeltje over koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

BzV-boerin Bertie bouwde hek om huis vanwege overlast fans

Annemiek en haar mannen hebben er zichtbaar moeite mee om in groepsverband te moeten daten. In een tussendoorfragmentje vertelt Steven aan de kijker dat hij het lastig vindt dat hij zo op de achtergrond verdwijnt. Hij vraagt Annemiek daarom tijdens het eten hoe zij denkt dat haar leven er over vijf jaar uitziet. De boerin antwoordt braaf, maar het gesprek loopt daarna weer dood.

Als Yvon Jaspers later naar de dagdate vraagt, vertelt Annemiek dat ze wel doorhad dat sommige mannen nog moesten ontdooien en dat ze er zelf eigenlijk niet zo veel zin in had. "Ik had ze natuurlijk maar vijf minuten gesproken", legt ze uit. "Ik vond die speeddates heel lastig. Je merkt bij sommigen ook dat ze een beetje moeten ontdooien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cupido heeft raak geschoten bij bloemenboer Jaap uit 'BzV'

Die uitspraken schieten bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. Zij vinden juist dat Annemiek degene is die wel wat losser en leuker mag zijn. "Er is er maar eentje die hier moet ontdooien, Annemiek! Botte boerin. Zeshonderd brieven en dan geen zin in D-day", klinkt het onder meer op Twitter. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aha! Aan deze andere mannen doet boer Geert ons denken

Uiteindelijk kiest Annemiek voor Erik, Steven en Jelte. Hoe het de heren vergaat op de boerderij en of de sfeer wat gezelliger wordt, zien we volgende week.

Boer zoekt Vrouw zie je elke zondagavond om 20.25 uur op NPO 1. Hier kijk je de aflevering van gisteren terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!