Beeld © RTL

Carla en Fred zijn teleurgesteld in Kopen Zonder Kijken

09 maart 2020 22:26

In de nieuwste aflevering van vanavond doen Carla (61) en Fred (61) het onvoorstelbare: een huis kopen zonder dat ze weten wélk huis. Het stel woont in Alkmaar, maar vindt hun huidige huis te groot. Ze willen graag kleiner en gelijkvloers. Maar die zoektocht is moeilijker dan gedacht.

"Veel mensen van onze leeftijd zoeken hetzelfde soort huis"

Het stel gaat over een aantal jaar met pensioen, dus willen ze graag kleiner en gelijkvloers gaan wonen. In hun eventuele nieuwe huis willen ze idealiter de rest van hun leven verblijven. "Onze zoektocht is nog steeds niet geslaagd, omdat heel veel mensen van onze leeftijd hetzelfde soort huis zoeken. Daarom schakelen wij de hulp in van dit programma", legt Carla uit. "Onze kinderen zijn de deur uit. Het huis is nu gewoon echt te groot", vervolgt Fred.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Martijn Krabbé is terug met succesvolle Kopen Zonder Kijken

Uiteindelijk, na een lange zoektocht, zijn er meerdere huizen gevonden voor Carla en Fred. Het eerste huis is bovendien in hun eigen stad: Alkmaar. "Dit is de spannendste autorit van ons leven", zeggen ze terwijl ze naar hun nieuwe huis toe rijden. "Er zit wel een spoor hier achter, hè. Van een trein", zegt Fred direct bij aankomst. Het volgende huis is in Limmen, maar bevalt ook niet. "Ik heb het gevoel dat hier alleen maar bejaarde mensen wonen", zegt Carla. "Ik hoop niet dat ik hatelijk ben nu. Hier worden wij niet gelukkig." "En dit zoeken wij ook helemaal niet", vult Fred aan.

Het huis dat ze uiteindelijk gaan bewonen, staat in Heiloo. Maar ook hier is de eerste indruk niet goed. "Als ik heel eerlijk ben, is het een nee", zegt Fred, nog voor hij zijn auto uit is gestapt. "Ik vind het meer een verbouwde garage", zegt Carla. "Ik ben echt teleurgesteld", zegt ze. Waarna de tranen beginnen te lopen. 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kopen Zonder Kijken-koppel verliest wéér droomhuis

Door de huizen die ze hebben gezien, twijfelen Carla en Fred om te stoppen met de zoektocht. Ze hebben er geen vertrouwen meer in. Tot ongeloof van de experts. "Dit is het maximaal haalbare in hun budget. Als dit het niet is, zie ik er geen licht meer in", zegt deskundige Alex. Uiteindelijk besluiten Carla en Fred de koop niet door te laten gaan en dat zorgt toch wel voor opluchting.

Martijn was onlangs in RTL Boulevard te vertellen over het tweede seizoen van Kopen Zonder Kijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!