Beeld © AVROTROS

Het kan bijna niet anders dan dat Nathan Rutjes de Mol is

10 maart 2020 17:21

Na maanden speculatie is het bijna zover: de finale van 'Wie is de Mol?' Met vier kandidaten in het vizier, is het lastig geen tunnelvisie te krijgen. Maar voor wie de draad kwijt is, zijn dit alle aanwijzingen dat Nathan Rutjes (36) de Mol móet zijn. Let op: dit artikel bevat spoilers over het huidige seizoen van 'Wie is de Mol?'.

Nathan is misschien wel de grootste verrassing van dit seizoen. In eerste instantie hadden maar weinig mensen verwacht dat hij de finale van Wie is de Mol? zou halen. Nu staat hij tegenover Miljuschka, Buddy en Rob en zou hij zomaar de grote saboteur van de spelshow kunnen zijn. Er zijn namelijk talloze theorieën en aanwijzingen dat de voetballer de Mol van 2020 is. 

Die aanwijzingen dienen zich al vroeg aan. In de eerste aflevering zegt Nathan: "Ik zie alles." Het woordje 'Zhi' betekent in het Chinees 'Mol.' Oftewel: "Ik mol alles." Verdacht, dus. Ook wilde hij tijdens de servies-opdracht per se niet het kopje aannemen dat de verkoopster aanwees. "Dat is hem zeker niet", liet hij weten aan de overige kandidaten. Hij had geen gelijk, maar gelukkig hadden de overige deelnemers het door en volbrachten ze de opdracht. Vervolgens greep hij ook nog eens razendsnel naar het geld, in plaats van te overleggen of ze voor de waarde van het serviesgoed zouden gaan. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stemvervorming WIDM-spel teruggedraaid: is dit de Mol?

De lasergame-opdracht heeft Nathan bovendien zeer verdacht gemaakt. Allereerst omdat hij als enige een ander vest droeg. Ook werd er in zijn run geen enkel target geraakt, waardoor er geen wingeld was. Bovendien schoot hij de Mol af. Dat zóú zo kunnen zijn omdat er helemaal geen Mol is waar hij tegen speelde, omdat Nathan dat zelf was. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-opdrachten lijken gebaseerd op de tatoeages van Rob

De meest opvallende theorie is die van een morsecode op basis van alle titels van de opdrachten. Hieruit ontstaat een lettercombinatie, die weer gehusseld moet worden en dan vormt het 'Nathan is de Mol.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

WIDM-kijkers gefrustreerd over 'teleurstellende' finale

Buddy, Miljuschka én Rob zouden niet op Nathan hebben gestemd in de finaletest en dat zou betekenen dat hij niet wordt ontmaskerd als Mol. Je ziet in de finale van Wie is de Mol? aanstaande zaterdag om 20.30 uur op NPO1 of het zo loopt. Oud-kandidaten hebben ook zo hun ideeën erover, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!