Beeld © Netflix

Deze true-crime docuserie van Netflix is meest bizarre tot nu toe

11 maart 2020 12:55

De eigenaardige docuseries blijven maar komen bij Netflix. De streamingdienst scoort hit na hit met de true-crime shows die ze uitbrengen, maar 'Tiger King: Murder, Mayhem and Madness' is wel de gekste tot nu toe. Sektes, drugs, polygamie en huurmoorden. Wat wil je nog meer?

"We moesten sexy zijn, mensen naar binnen lokken"

Met Making a Murderer hadden ze de smaak al te pakken, maar Netflix blijft sindsdien met de steeds gekkere docuseries op de proppen te komen. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is het bizarre verhaal van Joe Exotic. Hij was dierentuineigenaar die geobsedeerd was met tijgers, leeuwen en andere katachtigen. Uiteindelijk verdween hij 22 jaar lang achter de tralies, omdat hij een huurmoordenaar had ingehuurd om dierenrechtenactivist Carole Baskin om te leggen. En dat is nog lang niet het gekste aan zijn verhaal. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Star Wars-acteur John Boyega gaat samenwerken met Netflix

De zevendelige serie focust zich op het eigenaardige leven van Joe. Hij had een dierenpark, gevuld met tijgers, beren en leeuwen. Tussendoor is te zien hoe hij waarschijnlijk wordt aangevallen door zijn beesten. De serie lijkt dus niet helemaal weggelegd te zijn voor kleinzerige mensen. Joe Exotic is zó gek op zijn dieren dat hij zelfs muziek ging maken over zijn favorieten. Met nummers als 'I Saw A Tiger', 'Here Kitty Kitty' en 'My First Love' maakte hij weinig indruk op de muziekindustrie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle seizoenen Costa nu te zien op Netflix

Joe had de liefde gevonden met maar liefst twee mannen, Travis en John. Het drietal gaf elkaar het jawoord in een volledige roze trouwerij. Beide echtgenoten van Joe werken mee aan de docuserie en zullen dus hun verhaal doen. Bovendien zou hij er nog een minnaar op na houden, Dillon, die ook in de serie zijn opwachting maakt. Ook is er een sekte aanwezig op het dierenpark. Eén vrouw onthult dat ze was ingehuurd om mensen naar binnen te drijven met haar schoonheid. "We moesten sexy zijn, mensen naar binnen lokken", legt ze uit. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-hit Love Is Blind krijgt een reünie-aflevering

Tegenwerking wordt niet getolereerd door Joe. Wanneer Carole Baskin hem zijn katten probeert af te pakken, wordt hij wild. Hij huurt iemand in om de dierenrechtenactivist te vermoorden, waardoor hij uiteindelijk wordt opgepakt en veroordeeld wordt tot 22 jaar in de bak. Toch laat hij zich niet klein krijgen en vecht hij tegen de veroordeling. "Ik ben oprecht, knap en leuk", omschrijft Joe zichzelf. Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is vanaf 20 maart te zien op Netflix. 

Tiger King zal waarschijnlijk de volgende hit worden van Netflix. Onlangs maakte de streamingdienst nog wereldwijd furore met de bizarre show Don't F*ck With Cats, zoals te zien is in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!