Beeld © SBS Steenrijk, Straatarm 11-03-2020

Levensstijl gezin Steenrijk, Straatarm bekritiseerd door kijkers

11 maart 2020 21:54

Geld maakt niet gelukkig of toch wel…? In 'Steenrijk, Straatarm' nemen twee gezinnen de proef op de som. In de aflevering van woensdagavond ruilt de familie Talsma met driesterrenchef Jacob Jan Boerma en zijn vrouw Kim. Een prettige verrassing voor gezin Talsma , maar kijkers denken daar anders over...

"Dat gezeur dat gezond eten duur is"

In een prachtige villa in Apeldoorn woont de familie Boerma, die er warmpjes bijzit. Vader Jacob Jan is het creatief brein achter meerdere restaurants en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Inmiddels heeft hij een stapje terug gedaan om meer tijd door te brengen met zijn zoontje, maar stilzitten doet 'ie niet. Het gezin gaat namelijk graag de hort op en geeft dan geld uit als water. Er gaat makkelijk zo'n duizend euro per week uit. "Het kan makkelijk uit de hand lopen", aldus Jacob Jan. "Geld is absoluut nodig om heel veel leuke dingen te doen, dat is nu eenmaal kostbaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Behulpzame buren in Steenrijk, Straatarm raakt kijker

In huize Talsma gaat het er heel anders aan toe. Vader Ronald zit al een paar jaar thuis, nadat hij als klokkenluider door zijn baas ontslagen werd. Hij probeert te vechten voor zijn werk, maar belandt uiteindelijk tóch in de WW. "Dan kom je helaas aan het einde van de rit ergens terecht waar je liever niet wil zijn (…) Je hebt het idee dat je gefaald hebt", vertelt hij dan ook aangeslagen in de camera.

Hoewel het gezin niet veel te besteden heeft, zet moeder des huizes elke dag alles op alles om een lekkere maaltijd op tafel te zetten. En dat terwijl ze maar 80 euro per week te besteden hebben met vier man.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Steenrijk, Straatarm-kandidaten stelen harten van kijkers

Eten speelt een grote rol bij alle twee de families, die niet meer van elkaar kunnen verschillen. Want hoewel sterrenkok Jacob volhoudt dat voedzaam en gezond eten niet duur hoeft te zijn, denk Ronald daar anders over. Als hij tijdens een middagje shoppen een beperkte keuze heeft, houdt hij dan ook een betoog in de camera dat slecht eten duurder moet zijn en gezond eten goedkoper. "Dat zou mij beter passen", aldus Ronald. 

En dat soort uitspraken vallen op Twitter niet helemaal goed. Net als het feit dat Ronald constant benadrukt dat een levensstijl als die van de familie Boerma, er voor hen niet inzit. Ook aan hun intenties wordt op social media getwijfeld. "Dat gezeur dat gezond eten duur is. Hij heeft een la vol met snoep en chips", schrijft iemand dan ook. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Alleen maar respect voor gezinnen in Steenrijk, Straatarm

Steenrijk, Straatarm is elke woensdag om 20.30 te zien. Kijk de aflevering hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!