The Passion dit jaar door corona zonder publiek

16 maart 2020 16:17

Het spektakel 'The Passion' gaat dit jaar niet door in de traditionele vorm, met publiek. De EO, KRO-NCRV en producent Mediawater zoeken momenteel naar een andere vorm om het evenement toch door te laten gaan. Dat heeft de EO maandag bekendgemaakt.

"Die marge daarna is te kort om nog een show neer te zetten met publiek zoals we gewend zijn"

"Gezien alle coronamaatregelen kunnen we The Passion niet door laten gaan op de manier zoals we gewend zijn", stelt een woordvoerder. De maatregelen van de overheid om evenementen met meer dan honderd mensen af te gelasten gelden in principe nu tot 6 april. "Maar die marge daarna is te kort om nog een show neer te zetten met publiek zoals we gewend zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

De EO en Roermond hopen op korte termijn te kunnen zeggen wat voor vorm The Passion dan krijgt. Er kan bijvoorbeeld worden gedacht om het spektakel zonder publiek uit te zenden. "Alle partijen voelen wel de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen en tussen mensen onderling juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen", stellen de partijen in een gezamenlijke verklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

EO onderzoekt alternatieven voor The Passion vanwege corona

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!