GTST Beeld © RTL

Opnames Goede Tijden, Slechte tijden per direct stilgelegd

16 maart 2020 16:20

De dagelijkse opnames van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' worden per direct volledig stilgelegd. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus vinden de makers het niet meer verantwoord om door te gaan. Dat heeft producent EndemolShine bekendgemaakt tegenover het ANP. De opnamestop geldt tot en met 6 april.

"Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van onze cast en crew voorop"

Eind vorige week nam EndemolShine al enkele maatregelen op de set. Zo gingen de repetitiedagen op maandag en woensdag niet meer door en werden intieme scènes geschrapt. Deze maatregelen zijn inmiddels niet meer afdoende, vindt het productiebedrijf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Koningsdag Maastricht 2020 gaat niet door

"Vanzelfsprekend staat de veiligheid en gezondheid van onze cast en crew voorop. Daar is geen twijfel over mogelijk", zegt producent Rohan Gottshalk. "Het is van noodzakelijk belang dat iedereen zijn verantwoordelijkheden neemt en sociale onthouding beperkt tot het minimum. Dat geldt dus ook voor ons. Wij doen er alles aan om de productionele uitdagingen waar wij op dit moment tegen aan lopen in goede banen te leiden, de consequenties te minimaliseren en juist in een tijd als deze de continuïteit van GTST te waarborgen."

De kijker zal voorlopig niets merken van de opnamestop. Er liggen voldoende afleveringen klaar waarmee RTL nog tot en met 8 mei kan uitzenden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voorlopig geen nieuwe afleveringen van Peaky Blinders

EndemolShine is nog aan het inventariseren welke gevolgen de huidige maatregelen rondom het coronavirus hebben voor de overige producties. "Het is echt maatwerk", aldus de zegsvrouw.

Er zijn de afgelopen weken meer opnames stilgelegd:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!