Beeld © SAT1

Duitse Big Brother-kandidaten horen van corona-pandemie

18 maart 2020 10:20

Emoties in overvloed voor de Duitse 'Big Brother'-kandidaten. Zij zaten compleet afgezonderd in een huis en hadden nog niet meegekregen dat de corona-pandemie ook in Europa is toegeslagen. De deelnemers waren duidelijk in shock door het nieuws.

Big Brother in Duitsland zag er gisteravond even heel anders uit. De deelnemers van het realityprogramma kwamen er namelijk achter dat het coronavirus zich ook heeft verspreid in hun land. Tijdens de live-uitzending waren ze dan ook zichtbaar geëmotioneerd door het nieuws. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deelnemers Duitse Big Brother weten niets van ernst corona

Presentator Jochen Schropp en Big Brother-arts Andreas Kaniewski meldden het nieuws aan de deelnemers. Bovendien kregen ze video's te zien van hoe heel Europa in rep en roer is door het coronavirus. De tranen kwamen al snel op gang bij de kandidaten. Het is namelijk zo dat toen zij zich vrijwillig lieten opsluiten, er nog geen besmettingen waren in Duitsland. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ophef over verkrachting in Spaanse Big Brother

In eerste instantie zouden de deelnemers niets te horen krijgen over het coronavirus in Europa. Big Brother wil namelijk eigenlijk geen informatie van buiten het huis door laten dringen. Maar de kijkers uitten hun kritiek op die beslissing en toen werd er toch besloten om het te vertellen tegen de kandidaten. 

De Big Brother-kandidaten zijn niet de enigen die achterlopen, ook Amerika doet er langer over om maatregelen te treffen. Michiel Vos legt het uit in de video hieronder. 

'Amerika ligt achter op West-Europa met maatregelen corona'

03:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!