Europa zingt massaal You'll Never Walk Alone uit volle borst mee

19 maart 2020 13:22

Ook al is het EK voetbal van komende zomer uitgesteld naar 2021, voetbalfans kunnen binnenkort toch nog een klein beetje genieten van de Oranjegekte die een eindtoernooi met Nederland teweegbrengt. De uitzending van 'NOS Studio Sport' staat zondag namelijk helemaal in het teken van het gouden EK van 1988.

Vanwege de afgelastingen van veel sportevenementen door het coronavirus, duikt Studio Sport de komende zondagen het archief in om gedenkwaardige wedstrijden uit de Nederlandse sportgeschiedenis te herbeleven in NOS Studio Sport Archief. In de eerste aflevering gaan we dus terug naar de zomer van 1988, waarin "een goed stel" onder leiding van bondscoach Rinus Michels Europees kampioen werd.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Rotterdam heeft niet de middelen om songfestival nogmaals te doen'

De uitzending begint met samenvattingen van de poulewedstrijden tegen Engeland, Ierland en de Sovjet-Unie. Daarna de hoogtepunten uit de halve eindstrijd tegen West-Duitsland en natuurlijk een ruime samenvatting van de finale tegen de Sovjet-Unie. Die laatste wedstrijd is overigens vanaf zondag ook in z'n geheel te zien op de website van de NOS.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie Meis vanwege coronavirus gescheiden van zoon Damián

De uitzending van NOS Studio Sport Archief wordt afgesloten met de huldiging en de rondvaart door de Amsterdamse grachten. Aansluitend is ook de eerste aflevering van Andere Tijden Sport uit 2008 te zien.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!