Vijf jaar cel voor Holland's Got Talent-finalist

19 maart 2020 14:31

Lars de R., die in 2009 in de finale van 'Holland's Got Talent' stond, is donderdag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar cel voor het seksueel misbruik van meerdere jonge jongens. Dat misbruik gebeurde in India, Kroatië en Nederland. Het jongste slachtoffer was vier jaar.

Het misbruik heeft zich voorgedaan over een periode van acht jaar. De R. reisde een paar keer naar India, waar hij - tegen betaling - met jongetjes seks had. In Nederland misbruikte De R. de kinderen tijdens het geven van gitaarles. Ook als activiteitenbegeleider in een Amsterdamse speeltuin maakte hij zich schuldig aan misbruik.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Holland's Got Talent-finalist bekent misbruik tien jongens

De gitaarspelende finalist van de talentenshow werd in oktober 2018 door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot vier jaar cel en tbs. Het Openbaar Ministerie, dat in hoger beroep was gegaan tegen dat vonnis, had 6 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Vier jaar cel en tbs voor Holland's Got Talent-finalist

De R. is ook hoofdverdachte in een grote kinderpornozaak in België. In die zaak is in januari dit jaar tien jaar cel en vijf jaar tbs geëist.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!