Beeld © NPO 3 De Wereld Draait Door 23-03-2020

DWDD-optreden Waylon, Wibi en Willeke komt binnen bij de kijker

24 maart 2020 09:50

Willeke Alberti, Waylon en Wibi Soerjadi kunnen net als hun collega's voorlopig niet op de bühne staan, en daarom besloten ze hun krachten te bundelen voor een speciaal eenmalig optreden. Het trio showde gisteravond het eindresultaat in 'De Wereld Draait Door'. Helaas liep de performance van de 3W's niet helemaal vlekkeloos.

"Ik barstte in tranen uit"

Waylon nam het initiatief voor het optreden. "Afgelopen donderdag zat ik thuis en ik heb altijd mijn Spotify-lijst aanstaan en daar kwam 'Samen Zijn' van Willeke voorbij - heel toepasselijk. Ik barstte in tranen uit gek genoeg, met alles wat er nu aan de hand is en alle onrust die ik voel", vertelt hij op het podium.

Hij besluit, omdat 'ie toch niks beter te doen heeft, de stoute schoenen aan te trekken en Willeke een berichtje te sturen met de vraag of ze het nummer samen wil zingen. Willeke is meteen enthousiast en met de komst van pianist Wibi is het plaatje compleet. "Dit is puur voor onszelf, dat we bezig blijven en de boodschap die we uit willen dragen", aldus Waylon.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Waylon brengt emotionele ode aan Matthijs van Nieuwkerk

Meer dan ooit komt de boodschap binnen, omdat samen zijn nu even niet vanzelfsprekend is. Toch vindt er een schoonheidsfoutje plaats tijdens het optreden. Nee, Willeke vergeet haar tekst niet en Wibi speelt ook niet de verkeerde akkoorden - maar dat Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg vanuit het niets in beeld komt was waarschijnlijk ook niet helemaal de bedoeling.

In de versie op YouTube is het stukje eruit geknipt, maar miljoenen mensen zagen het live tijdens de uitzending gebeuren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Willeke Alberti heeft songfestivaljurk uit 1994 teruggevonden

Terwijl Waylon en Willeke het hoogtepunt van het nummer bereiken, komt de presentatrice ineens voorbij. "Ik heb nog twee minuten, eerst de promo", zegt ze gestrest. De blunder zorgt voor een storm aan hilarische berichten op Twitter. 

Zo schrijft iemand: "Radar was te enthousiast, maar deed wel precies wat Waylon aan het begin vroeg. Namelijk, stuur een stukje video met wat je aan het doen bent tijdens dit nummer. Dan zou hij daar een clip van maken." Een ander grapt: "Samen zijn. Is samen lachen. Samen huilen. Leven door dicht bij Antoinette Hertsenberg te zijn." En journalist Lammert de Bruin ziet een verband met al dat thuiswerken: "Als je als NPO-eindregisseur thuiswerkt en de peuter zit aan je laptop."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!