Beeld © BNNVARA

Britt Dekker maakt indruk met oproep voor ouderen in DWDD

24 maart 2020 19:51

Het is de laatste week dat Matthijs van Nieuwkerk (59) 'DWDD' presenteert. De laatste tijd maakt het ene na het andere muziekfragment uit de show grote indruk. Dit keer is het het optreden van Britt Dekker dat de kijkers thuis een warm gevoel geeft.

"Als je tachtig bent gaat het erom dat je vrienden om je heen hebt"

Britt is te gast om te vertellen over een programma dat ze heeft gemaakt. Maar nog belangrijker: ze wil een oproepje doen om de ouderen in Nederland te helpen. "Voor een programma ben ik dag in dag uit in een verzorgingstehuis in Wognum gewest", legt Britt uit.

Maar nu het coronavirus zich aan het verspreiden is, is de situatie voor de mensen in het verzorgingstehuis steeds penibeler. "Ze mogen hun kamer niet meer uit", vertelt Britt. "Slechts een wandelingetje door de gang. Dat mogen ze nog. Verder niets."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Britt Dekker stapt in voetsporen Gordon

Het is een gegeven dat Britt extra hard aangrijpt omdat ze een wijze les heeft geleerd van de ouderen in het verzorgingstehuis. "Succes en geld maakt helemaal niets uit als je tachtig bent. Als je tachtig bent gaat het erom dat je vrienden om je heen hebt. En je familie", vertelt Britt.

Om die reden verzoekt Britt alle Nederlanders om de ouderen te helpen. Nou, hoe doen we dat? Stel je hebt een iPad over, stuur hem op naar verzorgingstehuis in de buurt. Zo kunnen de ouderen wellicht de tijd een beetje verdrijven zodat ze in contact kunnen komen met hun familie, via FaceTime of andere apps.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker schrapt meet-and-greets om coronavirus

Duidelijk in het hele gesprek is hoe Matthijs geniet van Britts persoonlijkheid. "Ik zou willen dat ik je kon omhelzen", zegt hij aan het einde van het gesprek. "Laten we dan een elleboogje doen", antwoordt Britt. De twee geven elkaar een elleboog en daarmee komt het laatste optreden van Britt in De Wereld Draait Door ten einde.

Britt zorgt wel vaker voor hartverwarmende momenten in het programma, maar ook dit keer zijn de kijkers thuis weer onder de indruk.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!