Zondag met Lubach Beeld © Screenshot Zondag met Lubach van 29 maart

Arjen Lubach maakt gehakt van RUMAG

30 maart 2020 10:51

RUMAG. Voor sommigen zijn het grappenmakers met puntjes in hun snedige zinnen, voor anderen een stel jatkezen die handig gebruik maken van andermans creatieve vindingen. Arjen Lubach (40) showde gisteravond in 'Zondag met Lubach' hoe het bedrijf te werk gaat en liet niets van hen over.

RUMAG is een merk dat de meeste mensen kennen van de grappige uitspraken die zij delen op social media. Arjen Lubach liet aan de hand van het Twitteraccount RU.MAG.NIET.STELEN zien dat de pagina niet meer is dan gejatte en vertaalde content. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Arjen Lubach zet vriendin in het muzikale zonnetje

In tijden van de coronacrisis ging het bedrijf nog een stapje verder. Ze brachten mondkapjes op de markt met de boodschap 'Krijg de corona'. Deze werden overigens na een tijdje weer uit de verkoop gehaald.

Maar daar stopt het niet bij. Arjen Lubach maakte zich het meest druk over een speciale T-shirtactie van RUMAG. Het merk bracht namelijk een shirt op de markt waarvan tien euro naar het Rode Kruis zou gaan. Dit leidde tot ophef, omdat het merk zelf flink verdiende aan deze 'mooie' actie. Volgens Quote ligt dat na twee weken al tussen de  € 35.000 en € 55.000.

De Zondag met Lubach-redactie heeft daarom zelf een actie in het leven geroepen. Ook bij hen kun je een T-shirt bestellen waarbij een deel van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat.

Het hele fragment van Zondag met Lubach zie je hier:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trump-viral ZML maakt kans op internet-Oscar

RUMAG heeft zelf ook al gereageerd op het item van gisteravond. En je raadt het al: ook deze reactie is gestolen. Reclameman en inhakerkoning Martijn Konings uitte zijn frustratie op Twitter.

Zondag met Lubach zie je elke zondag om 21.25 uur op NPO 3. Hier kijk je de hele uitzending van gisteravond.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!