Beeld © aNP

Ook reactie Rumag op item Zondag met Lubach blijkt 'overgenomen'

30 maart 2020 11:57

Arjen Lubach (40) uitte zondagavond in Zondag met Lubach felle kritiek op het Nederlandse bedrijf Rumag, onder andere omdat het plagiaat zou plegen. Rumag, dat online veel bereik heeft met grappig bedoelde teksten met puntjes tussen woorden, reageerde op Instagram door een afbeelding te plaatsen met de tekst: Zondag.Met.Rumag. Die reactie lokte veel verontwaardiging uit op sociale media en blijkt te zijn overgenomen van iemand anders: na de uitzending schreef Martijn Konings, een twitteraar met zo'n 16.000 volgers, precies die drie woorden.

De afgelopen week was er veel kritiek op Rumag, omdat het mondkapjes verkoopt met teksten als 'krijg de corona', 'coronalijer' en 'mondkappen nou'. De kritiek zwol verder aan toen het met T-shirts op de markt kwam voor het goede doel. Arjen Lubach hekelde daarnaast de manier waarop het bedrijf andermans uitspraken zou stelen en er vervolgens geld mee verdient door ze op petten, stickers en T-shirts te drukken. Zo'n 1,7 miljoen mensen zagen zijn uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Arjen Lubach maakt gehakt van RUMAG

De reacties op het Instagram-bericht zijn niet bijster positief. "Of je verontschuldigt je gewoon voor je geldhongerige praktijken gedurende een pandemie? Schijtbedrijf", zo schrijft iemand. Ook het Twitter-account Ru.Mag.Niet.Stelen besteedt aandacht aan uitspraken die Rumag van anderen overneemt. Thijs van der Heide, CEO van Rumag, laat aan het AD weten teleurgesteld te zijn in de uitzending van Zondag met Lubach en dat er geen wederhoor is geweest. Het bedrijf komt vanmiddag met een statement.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!