Beeld © RTL

Jeffrey en Diana kopen 'grafsteen' in Kopen Zonder Kijken

06 april 2020 21:40

In 'Kopen Zonder Kijken' doet een stel iedere week het onvoorstelbare. Ze kopen een huis zonder te weten welke woning het is. Deze week stappen Jeffrey en Diana in deze achtbaan, waar ze helaas misselijk uit komen.

"We hebben wel even ruzie gehad"

Jeffrey en Diana zijn al vier jaar op zoek naar een huis, maar zonder succes, uiteraard. "We willen graag in Haarlem wonen", legt Diana uit. "Ook willen we wat groters", vult Jeffrey aan vanuit hun kleine appartement. Het probleem ligt voor het stel bij de combinatie van hun budget en wensen. Op alles wat ze bieden worden ze vaak met dertigduizend euro overboden.

"Vandaar dat we de hulp van Martijn en zijn team inschakelen", vertelt Jeffrey. Maar ook mét hulp wil de huizenjacht nog niet echt vlotten. Na drie maanden vertellen de experts het stel dat ze óf hun budget omhoog moeten gooien, of hun zoekgebied moeten vergroten. Ze kiezen voor dat laatste. Als ze dan in Almere gaan kijken, is Jeffrey eigenlijk meteen verknocht, maar Diana wil toch echt in Haarlem wonen.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Barbra en Albert-Jan vinden droomhuis in Kopen Zonder Kijken

Met veel pijn en moeite vinden de experts uiteindelijk tóch een huis voor Jeffrey en Diana. En ook nog eens in het door Diana zo geliefde Haarlem. Maar als ze uiteindelijk oog in oog staan met hun nieuwe huis, is er weinig blijdschap te bekennen. "We dachten al dat het dit huis ging worden. We noemen het onderling de grafsteen", grapt Jeffrey.

Diana is nog enigszins enthousiast, maar bij Jeffrey kan het huis weinig goedkeuring krijgen. "Ik vind het gewoon te klein", legt hij uit. "We kunnen hier niet in groeien." Als Martijn nog eens langskomt om polshoogte te nemen, blijkt zelfs dat de twee er ruzie over hebben gehad. Jeffrey geeft dan toe dat hij fout zat. "Ik heb te veel met mijn vinger naar Diana gewezen omdat zij per se in Haarlem wil wonen." Hij vindt Almere, waar ze een veel groter huis voor hetzelfde geld kunnen kopen, namelijk wel een optie.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Luuk en Marijke zijn dolenthousiast in Kopen Zonder Kijken

Uiteindelijk blijft er 'maar' vijfduizend euro over om het huis te verbouwen. Ondanks het harde werk van Bob, dat echt wel een heuse transformatie van het huis oplevert, zijn Jeffrey en Diana alsnog niet overtuigd. Zij zetten het huis meteen weer te koop en gaan door met kopen, maar dan mét kijken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!