Beeld © Netflix

Docu La Fenomena vertelt verhaal achter La Casa de Papel

08 april 2020 15:33

Het vierde seizoen van de Spaanstalige hitserie 'La Casa de Papel' staat nu een halve week online, maar vele fans hebben alle acht afleveringen al lang en breed bekeken. Gelukkig is er ook nog de documentaire 'La Casa de Papel: La Fenomena', waarin het verhaal achter de serie verder wordt verteld.

"We merkten dat het een hit begon te worden"

Voordat de serie aan Netflix werd verkocht, was de show alleen in Spanje te zien. En opvallend genoeg was het niet bepaald een succes. Pas toen de serie op Netflix verscheen, begonnen de zaken goed te lopen. "We kregen allemaal ineens veel meer volgers erbij", legt Alba Flores, die Nairobi speelt, uit. "Toen merkten we dat het een hit begon te worden."

Vrijwel alle acteurs waren voor dit succes relatief onbekende acteurs, maar dat is nu wel anders. Ze kunnen niet meer normaal over straat en de opnames die buiten plaatsvinden worden bezocht door honderden fans.

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

'Netflix werkt aan spin-off van hitserie La Casa de Papel'

In de documentaire, die wel spoilers voor het vierde seizoen bevat, is duidelijk te zien met welke toewijding het programma gemaakt wordt. Hebben ze een Thais strand nodig? Dan gaan ze naar een prachtig strand in Thailand. Hebben ze een tempel in De Filippijnen nodig? Dan is ook dat geen probleem.

Het blijkt ook dat de makers veel moeite hebben gehad met bepaalde scenes. Aan het begin van seizoen drie is te zien hoe het geld regent in Madrid. Er kwamen meerdere windturbines aan te pas. Door regen werden de valse eurobiljetten nat en konden ze weggegooid worden. Met veel pijn en moeite is de scene er uiteindelijk toch prachtig uit komen te zien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Spoilers! Fans La Casa de Papel betreuren overleden personage

Hetzelfde geldt voor alle scenes, waarbij er goudstaven onder water te zien zijn. De staven waren uiteraard niet echt, maar gemaakt van foam. Wat de makers niet wisten, was dat ze onder water zouden vervormen. Het team van special effects heeft om die reden handmatig, één voor één, alle goudstaven moeten bewerken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!