Beeld © ANP

Zo gaat 10-jarig jubileum The Passion er vanavond uitzien

09 april 2020 03:30

Kijkers kunnen op Witte Donderdag voor de tiende keer genieten van het jaarlijkse paasevenement 'The Passion.' Vanwege het coronavirus ziet het jubileum er wel anders uit dan normaal. Niet zoals gepland met live-optredens in het bijzijn van tienduizenden mensen in Roermond, maar een live-vertelling vanuit een andere locatie met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities.

Dat betekent dat Tim Akkerman, Trijntje Oosterhuis en Soy Kroon, die dit jaar de hoofdrollen van respectievelijk Jezus, Maria en Judas zouden vertolken, donderdag niet meedoen. Ook het thema van The Passion werd voor de speciale editie aangepast van Vrijheid naar Geef mij nu je angst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johnny de Mol zag The Passion eigenlijk niet meer zitten

Johnny de Mol is wel zoals gepland de verteller van het paasverhaal "anno nu". Ook het bekende verlichte Passion-kruis is te zien en vormt het decor van de uitzending. Daar doet verslaggever Anne-Mar Zwart verslag van de virtuele processie waarbij mensen zich thuis kunnen aansluiten. Voor en tijdens de uitzending kunnen kijkers hun hoop en angst delen door berichtjes en video's te sturen. Een selectie is te zien in de uitzending.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lama’s verzinnen alternatief voor The Passion

De tiende editie van The Passion is donderdag vanaf 20.30 uur live te zien op NPO 1 en met audiodescriptie te beluisteren op NPO Radio 2. Daarnaast kunnen doven en slechthorenden het verhaal volgen in een uitzending met gebarentolk op NPO 1 extra.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!