Beeld © RTL/Sonja Velda Fotografie

Klusprogramma Eigen Huis & Tuin stopt in huidige vorm

09 april 2020 11:25

De zaterdagavond van RTL4 gaat er voortaan anders uitzien. 'Eigen Huis & Tuin' stopt namelijk als weekendprogramma. De toekomst van de klus- en woonshow is nog onduidelijk.

"Het tv-programma krijgt in de toekomst een andere vorm"

De weekenden zullen niet meer gevuld worden met klussen en inrichtingsmetamorfoses op RTL4. Eigen Huis & Tuin stopt namelijk bij de zender, kondigt zenderbaas Peter van der Vorst aan in een persbericht. Er wordt nog een besluit genomen over de toekomst van het programma, meldt hij erbij. De klusshow zal in ieder geval doorgaan tot en met 6 juni. Daarna zullen er tot eind augustus compilaties van het programma worden uitgezonden. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe ziet jouw droomtuin eruit? Doe de Eigen Huis & Tuin-quiz!

"Eigen Huis & Tuin wordt door een zeer bevlogen team voor en achter de schermen gemaakt en is in de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip op de vroege zaterdagavond, waar heel veel kijkers plezier aan beleven", legt Peter van der Vorst uit. "Het is echter ook een duur programma om te produceren met veertig interieur en tuin metamorfoses per jaar. Daarom kiezen we ervoor om Editie NL vanaf september door te trekken naar de zaterdag en zondag."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Throwback: Schoffelen met Eigen Huis & Tuin-Rob

Door het afscheid van het programma zullen de vooravonden van RTL4 in de toekomst voortaan bestaan uit het RTL Nieuws, Editie NL en RTL Boulevard. "Natuurlijk nemen we geen afscheid van het merk Eigen Huis & Tuin. Het tv-programma krijgt in de toekomst in een andere vorm en een lagere frequentie een mooie nieuwe plek bij RTL 4, zodat de fans hun geliefde gids op het gebied van wonen en tuinieren niet hoeven te missen", gaat Peter verder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eigen huis & tuin gaat klussen met BN’ers

Mediadeskundige Rob Goossens snapt wel waarom er gekozen is om EditieNL door te trekken naar het weekend. Volgens hem past de manier waarop EditieNL nieuws brengt zeer goed in deze tijd en zeker in het weekend.

Het online woonplatform Eigen Huis & Tuin zal vanaf de zomer geen nieuwe artikelen meer produceren, maar de url en de al gemaakte content blijven beschikbaar. Het televisieprogramma waaraan de site zijn naam ontleent, was vanaf 1993 te zien bij RTL 4. Daarvoor bestond het programma Eigen Huis al drie jaar.

In Eigen Huis & Tuin ging Gerard Joling een keertje klussen. Je ziet het in de video hieronder. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!