Beeld © Chateau Meiland 13-04-2020/SBS

Vertrek familie Meiland zorgt voor tranen bij Nadège

14 april 2020 08:07

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk: de familie Meiland keert terug naar Nederland. In de meest recente aflevering van ‘Chateau Meiland’ zagen we hoe Martien en het gezin een bezoek brengen aan de mogelijk nieuwe woning in Hengelo. Als de realitysterren uiteindelijk goed nieuws krijgen is het feest in het chateau, maar niet iedereen ziet het vertrek zitten.

"Het is zoals het is, maar ik ga ze wel opzoeken"

In de aflevering is te zien hoe Martien, Maxime en Erica een kijkje nemen in het potentieel nieuwe optrekje van het gezin. Alles voldoet aan de wensen, zo laten ze na afloop weten. Het gaat om een stuk grond waar maar liefst drie woningen op staan. Hierdoor kunnen ze alle drie dicht bij elkaar blijven, maar verblijven ze niet onder één dak. Erica ziet het helemaal zitten, vooral omdat de huizen ver van de straat afliggen en ze hierdoor geen overlast veroorzaakt als ze wil gaan drummen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat Maxime Meiland allemaal doet om skinny te blijven

Een ander bijkomend voordeel is dat het gezin nu weer dichter bij oma woont, de moeder van Erica. Als de flamboyante kasteelheer en zijn gezin de koop rond kunnen krijgen, zullen ze op maar anderhalf uur rijden wonen van hun geliefde moeder en oma. Dat is voor Erica een grote opluchting. Ze vertelt dat het eigenlijk een grote fout was om naar Frankrijk te verhuizen. “Dat zegt zij ook altijd: ‘Jullie hadden nooit mogen verhuizen.'"

Eenmaal terug in Frankrijk krijgt het stel goed nieuws te horen: het aanbod is geaccepteerd. Dat betekent dat de familie Meiland weer terug zal keren naar Nederland en dus al snel alles weer zal moeten inpakken. De aanstaande verhuizing is dan ook reden voor een feestje, maar niet voor iedereen.

Huishoudster Nadège heeft namelijk te horen gekregen dat het gezin waar zij met veel liefde voor werkt, zal vertrekken. Dat betekent dat zij alleen achter zal blijven en dat zorgt voor flink wat tranen. “Het is heel verdrietig voor mij”, vertelt ze. “Het is heel verdrietig. Het is zoals het is, maar ik ga ze wel opzoeken.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zo ziet het nieuwe leven van Martien Meiland in Hengelo eruit

Ook Erica heeft het er moeilijk mee. “Het is ook rot, maar je kan moeilijk voor haar hier blijven.” De twee omhelzen elkaar dan ook stevig. “Ik hou zoveel van je”, brengt Nadège uit. Erica wil er alles aan doen om het voor Nadège zo fijn mogelijk te maken én wil er voor zorgen dat ze haar baan kan behouden. “Hopelijk zijn de nieuwe eigenaren Nederlands en kunnen en willen ze haar overnemen onder dezelfde voorwaarden.”

Chateau Meiland is elke maandagavond om 20:30 te zien op SBS6. Aflevering gemist? Bekijk hem hier terug.

Onlangs sloeg ook bij de Meilandjes het corona-noodlot toe:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!