Beeld © VTM

André Hazes weet kijker te raken in Vlaamse Liefde voor Muziek

14 april 2020 09:31

Waar we in Nederland genieten van de optredens in het programma ‘Beste Zangers’, doen de Belgen dit met hun variant ‘Liefde voor Muziek’. In de meest recente aflevering weet André Hazes de aanwezigen én de kijker te ontroeren met zijn vertolking van het nummer ‘Doe Het Licht Maar Uit’.

"Alsof je het voor mij hebt geschreven"

Net als in de Nederlandse versie staat elke aflevering een andere artiest centraal en ditmaal was dat Peter van Laet, de zanger van de Vlaamse popgroep Mama’s Jasje. André vertelt in de uitzending dat het lied wat hij mag vertolken een van de mooiste nummer is die hij ooit heeft gehoord. “Dit is het liedje waar ik het meest naar heb uitgekeken. Dit ben ik gewoon helemaal. Alsof je het voor mij hebt geschreven.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique vertelt haar kant van relatie tussen André en Bridget

Volgens de 'Leef'-zanger doet Peter hem erg veel denken aan zijn eigen vader. Eerder vertelde André al dat hij het nummer een ‘pure Hazes-song’ vindt. “Maar tijdens het zingen zag ik Peter, een vent van vijftig, huilen en betrok ik dat lied helemaal op mezelf. Ik kan ook wel eens doorslaan of iets te veel drinken."

"Plots zag ik mezelf over vijftig jaar aan die bar zitten terwijl ik niets meer had en alles had verkloot", vervolgt hij. "Ik kon me niet houden. Het kwam zo hard binnen. Aanvankelijk was ik verliefd op dat lied maar na de laatste noot, dacht ik: dit zing ik waarschijnlijk nooit meer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes viert Pasen op wel heel bijzondere wijze

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!