Beeld © ANP

Waarom The voice of Holland last minute een andere naam kreeg

14 april 2020 17:16

'The voice of Holland' weet al jaren de kijker te boeien en is in meer dan 180 landen een overweldigend succes. Het had echter niet veel gescheeld of het zangprogramma had een andere naam gehad. Dat onthult componist Martijn Schimmer tijdens een interview in de 'VPRO Gids'.

"Daarna had ik meer structuur om de melodie te maken"

Oorspronkelijk had de talentenjacht als naam 'The Voice', maar dit bekte niet helemaal lekker voor de begintune van het programma. Componist Martijn Schimmer had namelijk meer lettergrepen nodig, omdat het anders erg lastig zou zijn om een herkenbare melodie neer te zetten. "Het is een zangwedstrijd met zangers, zangeressen en een liveband. Dat was uniek aan het programma, daarom moest de tune ook live klinken", legt hij uit tijdens het gesprek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice Kids-kijkers geïrriteerd door overenthousiaste ouders

Al snel ontstond daarom het idee om 'this is' voor de reeds bestaande titel te zetten. En zoals we allemaal weten is daar later 'of Holland' aan toegevoegd. "Daarna had ik meer structuur om de melodie te maken", aldus Martijn. 

Inmiddels is de show uitgegroeid tot een waar fenomeen en zijn er zijn zelfs meerdere versies. Zo is er The Voice Senior en ook kinderen krijgen de mogelijkheid hun talent te laten zien. En dan zien we ineens Chazia Mourali in The Voice Kids voorbijkomen. Haar dochter doet mee aan het programma.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

The Voice Kids komt vaker én krijgt een feestfinale

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!