Beeld © SBS

Familie Spijkerman zichtbaar ontroerd in Steenrijk, Straatarm

15 april 2020 21:25

Deze keer in 'Steenrijk, Straatarm' zien we Melvin en Mischa, die door succesvol te ondernemen veel geld hebben verdiend. Zij ruilen met de familie Spijkerman, die het erg moeilijk hebben. Hillie en Gio kunnen door gezondheidsproblemen allebei niet werken, wat tot armoede leidt.

"Ik heb nog nooit online eten besteld"

Gio verdiende met succes de kost als ondernemer, maar zware hartklachten leidden tot een jammerlijk faillissement. Zijn vrouw Hillie kreeg te maken met meerdere herseninfarcten en een kankerdiagnose. Samen doen ze hun best hun kinderen Machiel en Valeria op te voeden, maar het valt niet mee.

Na het lezen van de welkomstbrief, komen de eerste trainen van Hillie al opzetten. Ze is ontroerd dat ze mag genieten van de luxe uit het leven van Melvin en Mischa. De familie Spijkerman is dan ook erg onder de indruk als ze zien wat ze te besteden hebben: 1200 euro. Melvin en Mischa moeten het daarentegen met tachtig euro bolwerken. Toch draaien de mannen hun handen daar niet voor om. "Dit kunnen wij gewoon."

Miniatuurvoorbeeld

lees meer:

Beide Steenrijk, Straatarm-gezinnen krijgen kritiek van kijkers

De familie Spijkerman geniet ook meteen van de luxe en bestellen sushi online. "Ik heb nog nooit online eten besteld", bekent Hillie. "Ik weet ook niet hoe het moet." Uiteindelijk zien we allemaal hoe zeer de familie Spijkerman geniet van de luxe. Ze nemen een vlucht met een helikopter, gaan lekker shoppen en heerlijk uit eten. De kijkers thuis gunnen het ze dan ook van harte.

En ook Melvin en Mischa kunnen op positieve reacties rekenen. De meeste volgers vinden het ondernemingsstel uit Almere sympathiek overkomen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Afdingen in supermarkt in Steenrijk, Straatarm: 'Pure chantage'

Uiteindelijk sturen Melvin en Mischa de familie Spijkerman zelfs op vakantie naar de Spaanse zon. En dat komt binnen bij de familie, die volledig ontroerd is.

Steenrijk, Straatarm brengt altijd veel teweeg. In de video hieronder zie je het schattige moment waarop één jongetje uit de show het geld ziet dat ze van het rijke gezin krijgen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!