‘Matthijs van Nieuwkerk krijgt satirische zaterdagavond-show'

28 april 2020 15:40

Matthijs van Nieuwkerk werkt aan een nieuw satirisch programma dat BNNVARA op zaterdagavond gaat uitzenden. Het is de verwachting dat de nieuwe show na de zomervakantie te zien zal zijn. Dat stelde cabaretier Jack Spijkerman dinsdag in een gesprek voor Radio Oranje/Troost TV op het YouTube-kanaal 'Betty Asfalt TV'.

Spijkerman verzorgde in december eenmalig voor Van Nieuwkerk in DWDD een nieuwe aflevering van zijn oude satirische kijkcijferhit Kopspijkers. Naar Kopspijkers keken in de hoogtijdagen ruim drie miljoen mensen. "Matthijs liep de hele dag rond en vroeg: hoe deden jullie vroeger dit of dat? Ik heb hem toen aangeboden: als ik je kan helpen met ideeën of contacten, dan doe ik het graag."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Waylon brengt emotionele ode aan Matthijs van Nieuwkerk

De 71-jarige komiek gaat ervan uit dat er ook cabaretiers aan het programma zullen meewerken. Toch vreest de oud-VARA-coryfee niet dat Van Nieuwkerk iets gaat maken dat erg lijkt op zijn oude Kopspijkers. "We voelen niet zijn hete adem in onze nek. We hebben in december gezegd: we doen dit echt maar één keer, en daar houden we ons ook aan."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jet van Nieuwkerk in verwachting van eerste kindje

Spijkerman heeft erg genoten van de speciale terugkom-aflevering. Maar hij voelt geen onbedwingbare behoefte om zelf weer structureel terug te keren op televisie. "Ik wil geen Hennie Huisman worden die steeds bedelt om weer op televisie te mogen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!