Beeld © ANP

The Last Dance smaakt naar meer: ook Magic Johnson krijgt docu

30 april 2020 06:08

Na 'The Last Dance' over Michael Jordan (57) en zijn basketbalteam The Chicago Bulls, krijgt nu ook vakgenoot Magic Johnson (60) zijn eigen documentaire. Dat liet de oud-topsporter woensdag weten aan 'Entertainment Tonight'.

"Natuurlijk ga je dan veel basketbal zien, maar het zal ook gaan over hoe ik een nieuwe weg ben ingeslagen en een nieuwe carrière heb gevonden"

De sporter vertelt enorm te genieten van The Last Dance. "Dit was precies wat we nodig hadden met alle social distancing-maatregelen en alle dingen waar we nu doorheen gaan met het virus", aldus Magic over de docureeks van ESPN, die buiten de VS beschikbaar is via Netflix.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Netflix-The Last Dance is een must see voor sportliefhebber

Eerder deze week werd bekend dat de in januari overleden Kobe Bryant ook gevolgd werd door camera's voor zijn eigen docu. Alhoewel die nog niet af was, wordt de film of reeks volgens de voormalig basketballer zeker afgemaakt en uitgezonden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Documentaire Kobe Bryant in de maak

Daarna is hijzelf aan de beurt, aldus de oud-basketballer. "Ik kom na Kobe", verklaart hij in het interview. "Natuurlijk ga je dan veel basketbal zien, maar het zal ook gaan over hoe ik een nieuwe weg ben ingeslagen en een nieuwe carrière heb gevonden."

Magic speelde al dertien seizoenen voor de Los Angeles Lakers toen hij in 1991 bekendmaakte dat hij het hiv-virus had opgelopen en stopte met basketbal. Hij speelde het jaar erop nog de ceremoniële All Star Game, wat voor protesten zorgde bij enkele andere basketbalspelers. Een paar jaar later keerde de basketballer terug bij de Lakers, waar hij ook een tijdje coach was en in het bestuur zat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers '45 minuten in tranen' door vergismoord-docu Djordy

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!