Beeld © Jinek

Nikkie de Jager is Nikkie-moe

01 mei 2020 08:20

Er is een flinke last van haar schouders gevallen, zei Nikkie de Jager aan tafel bij Jinek. De YouTube-ster voelde zich een paar maanden geleden gedwongen om openbaar te maken dat ze transgender is, wat voor de nodige commotie zorgde. Maar haar openheid heeft ook een keerzijde.

"Het is heel gek dat ik er heel open over kan praten, maar het voelt ook wel heel erg fijn"

"Ik had een hele donkere wolk boven mijn hoofd hangen, maar die is eindelijk een beetje aan het opklaren", vertelde Nikkie. Heel lang droeg ze het geheim met zich mee, en dat voelde niet altijd goed. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie voelt songfestivalkandidaten aan de tand in videoserie

Ook al was het niet haar eigen keuze om ermee naar buiten te komen, bij Jinek vertelde ze heel blij te zijn dat iedereen nu weet dat ze transgender is. "Het is heel gek dat ik er heel open over kan praten, maar het voelt ook wel heel erg fijn."

Toch is er ook wel een kleine last bijgekomen door alle aandacht voor haar coming-out. De video die ze maakte is 34 miljoen keer bekeken en sindsdien ligt haar leven onder een vergrootglas. "Dan lees ik ergens 'ik ben Nikkie-moe'. En dan denk ik 'ik ben ook Nikkie-moe', want elke scheet die ik laat is iets."

Toch zal ze niet ophouden dingen over haarzelf te vertellen, zoals ze altijd heeft gedaan in haar video's. "Ik raad de mensen aan die ook Nikkie-moe zijn: scroll door. Ik doe het ook."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

NikkieTutorials en Davina Michelle slaan handen ineen

Eerder dit jaar maakte Nikkie, na chantage, in een video bekend dat ze is geboren als man. "Mensen wilden het feit dat ik transgender ben gaan lekken aan de pers", zei ze in die video. Ze besloot om het heft in eigen handen te nemen: "Vandaag neem ik mijn eigen kracht terug. Het voelt goed dat ik het eindelijk kan delen. Ik ben Nikkie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager weet het zeker: 'Met Dylan wil ik wél kinderen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!