Beeld © ANP

René van der Gijp aan dood ontsnapt: 'Het was echt een aanslag'

2 mei 2020 15:36

Voetbalanalist René van der Gijp (59) krijgt maandag de schrik van zijn leven als zijn auto wordt belaagd door drie mannen met hamers. "Ze stonden echt als een wilde te slaan", vertelt hij vrijdagavond in' 'Veronica Inside'. "Het was echt een aanslag, ik zweer het je."

"Ik laat niet in mijn kop inslaan voor een horlogetje"

“Als je er op een gegeven moment doorheen komt en je krijgt één klap van zo’n hamer, dan ben je dood”, vertelt de voormalig oud-profvoetballer aan tafel. Gelukkig voor René is zijn wagen niet zoals ieder ander, en kruipt hij door het oog van de naald.

als die van anderen en kruipt hij door het oog van de naald. “Je schrikt je echt de pleuris. Wat ik niet wist is dat ik glas heb in deze auto waar je niet doorheen komt. Normaal is het één klap en klaar, maar hier kwamen ze gewoon niet doorheen”, aldus René.

"In het begin heb ik nog getoeterd. Ik dacht: die stoppen wel, maar dat ging niet gebeuren", gaat hij verder. "Toen ben ik achteruit de straat uitgereden en heb ik mijn zoon gebeld." Zijn zoon belt vervolgens de politie, die gelukkig snel ter plaatse is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Drie mannen sloegen met hamers in op auto René van der Gijp

Waarom de mannen juist hém moesten hebben, weet René nog altijd niet. Wel heeft hij zo zijn vermoeden: "Het kan mijn Rolex zijn, het kan de auto zijn of ik kan het zijn (…) Ik ben altijd heel voorzichtig. Ik zou nooit ’s avonds door de stad lopen. Als ik in Amsterdam ga eten, zet ik altijd mijn auto in de parkeergarage en pak daar een taxi naar dat restaurant en weer terug. Ik ga nooit op straat lopen, want ik houd er gewoon rekening mee dat dat kan gebeuren."

Zijn Rolex heeft hij daarom nu maar goed opgeborgen. "Ik laat niet in mijn kop inslaan voor een horlogetje", aldus René.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dieven halen horloges en zonnebrillen uit huis René van der Gijp

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!