Beeld © Jouw Stad, Ons Dorp/NTR

'Glamourbabes' klagen steen en been in Jouw Stad, Ons Dorp

07 mei 2020 09:44

Het contrast kan niet groter in de laatste aflevering van ‘Jouw Stad, Ons Dorp’. Ditmaal zagen we hoe Pico en zijn zoon Pieter hun vertrouwde dorp inruilen voor het grote Rotterdam. Tegelijkertijd moeten zelfbenoemde ‘glamourbabes’ Joy en Jentina het zien te rooien op Pico en Pieters boerderij in het Zeeuwse Biervliet.

"Ik ga niet met het zweet in m’n bilnaad blijven werken"

Al op weg naar de boerderij is er grote paniek bij de twee. Zo geeft Jentina aan dat ze ‘zeven kleuren schijt’ en is Joy naarstig op zoek naar haar lipgloss. Dat die heel belangrijk voor haar is, wordt duidelijk als ze door het dorp rijden. “Je moet hier gewoon naar een heel ánder dorp als je lipgloss op is”, verzucht ze.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers zien hoe Sol (174 kilo) moeder de schuld geeft

Als de twee aan de slag gaan op de boerderij lijken ze niet echt van de noeste arbeid te genieten. De dieren vinden ze maar eng - vooral het varken kan niet rekenen op een warm welkom. “Ik vind het echt vies. Ze kunnen je gewoon opeten." Euforie overheerst als Joy het beest aan durft te raken. Al met al zijn de twee vriendinnen niet gemaakt voor het leven op het platteland. “Ik zeg heel eerlijk: ik ben geen werkpaard maar een sierpaard. Ik ga niet met het zweet in m’n bilnaad blijven werken.”

Jouw Stad, Ons Dorp is elke woensdagavond om 21.30 uur te zien op NPO 1. De aflevering terugkijken kan hier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Beter Laat Dan Nooit slaat aan bij kijkers

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!