Beeld © The CW

Dit hebben de makers van Riverdale volgend seizoen in petto

11 mei 2020 21:23

Vanwege de uitbraak van het coronavirus stopt het seizoen drie afleveringen eerder dan gepland. Tegenover 'TV Line' geeft Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa een verklaring.

"Het voelt alsof we met de laatste drie afleveringen moeten beginnen"

"We hadden ongeveer de helft tot twee derde van aflevering twintig opgenomen. Dus toen de productie werd stilgelegd, keek ik meteen naar alle beelden van aflevering 20 om te zien of we daar een finale van konden maken”, legt hij uit. Oorspronkelijke was het plan om het seizoen af te sluiten met het gala, waar een groot deel al was voor geschoten. Maar omdat er nog een paar belangrijke opnames niet waren afgerond, werd gezocht naar een alternatief.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Spoiler alert: vijfde seizoen Riverdale gaat er heel anders uitzien

Hierover vertelt Roberto Aguirre-Sacasa: "Toen zag ik de bewerking van aflevering negentien en ik hield er meteen van. Het leuke daaraan is dat alle kinderen bij het verhaal betrokken zijn, iets wat heel bijzonder voor ons is. Daarbij had de aflevering ook nog eens een schokkende, gruwelijke cliffhanger die het videoband-mysterie echt naar een nieuw niveau tilde."

Wie zich erg had verheugd op Jughead en Archie strak in pak, kan zijn hart ophalen. De laatste drie afleveringen worden namelijk gewoon meegenomen naar het volgende seizoen. "Het zijn grote, emotionele afleveringen en er zijn veel dingen waar de personages nog mee om moeten gaan, dus het voelt alsof we met de laatste drie afleveringen moeten beginnen", luidt de verklaring.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Riverdale-fans krijgen slecht nieuws over vierde seizoen

Dat betekent dat acteurs Skeet Ulrich en Marisol Nichols ook nog te zien zijn in het vijfde seizoen. "De waarheid is, en dit is geen spoiler, dat Hermione en F.P. allebei niet worden vermoord. Dus ik hoop dat ze allebei voor altijd een deel zijn van Riverdale.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!