Beeld © RTL

Ontroerende speech van Peter Faber in Beter Laat Dan Nooit raakt kijker

12 mei 2020 21:16

In ‘Beter Laat Dan Nooit’ zien we hoe Willibrord Frequin (78), Gerard Cox (80), Barrie Stevens (75) en Peter Faber (76) een van de mooiste reizen uit hun levens maken. Onder leiding van Katja Schuurman (45) bezoeken ze ditmaal Suriname. Peter doet er daar alles aan om de lokale kinderen te inspireren.

Na een bijzonder welkomstritueel van een lokale stam te zijn ondergaan, bezoeken de heren en dame een klein schooltje. Het bezoek verloopt niet zonder slag of stoot en zeker Willibrord kijkt er niet bepaald naar uit: “Ik had vroeger ook al een schijthekel aan school."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede seizoen Beter Laat Dan Nooit slaat aan bij kijkers

Toch is het bezoek hartverwarmend en de leerlingen worden uitgedaagd om Katja en haar oude knarren iets bij te leren. Daarom zingen ze een liedje, maar dat woord voor woord herhalen blijkt niet makkelijk. Peter Faber weet de harten van de aanwezigen én de kijker echter te stelen met een motiverende speech. "Ik heb een cadeau meegenomen uit Nederland. Een kampioenspaspoort. Je hele leven blijf je kampioen en dat moet je onthouden als je iets heel moeilijks moet doen."

Volgens Peter moeten de kinderen een bepaald wijsje goed onthouden. “Wat je dan moet zeggen is: ‘Ik kan het, ik wil het en ik doe het nu.' Volg je wens”, drukt hij ze op het hart. “Als je een wens hebt dan ga je dingen doen. Dan wordt je sportman, ga je leren of ga je muziek maken." De metgezellen van Peter hebben niets dan lof voor zijn speech.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het wordt Katja allemaal even te veel in Beter Laat Dan Nooit

Beter Laat Dan Nooit is elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL4 en vooruit te kijken bij Videoland. De heren blikken in de video hieronder alvast vooruit op hun avontuur met Katja.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!