Beeld © NTR

'Keurige NPO bedriegt kijker met programma Jouw Stad, Ons Dorp'

15 mei 2020 20:17

De 'keurige publieke omroep', zoals Angela de Jong de NPO omschrijft, is volgens haar laatste column helemaal niet zo keurig. Ze zouden volgens haar een knap staaltje kijkersbedrog uithalen met het programma 'Jouw Stad, Ons Dorp'.

"Tot mijn grote verbazing ben ik erachter gekomen dat het bij de keurige publieke omroep ook gebeurt"

In haar column vertelt Angela dat het bij de commerciële zender wel vaker gebeurt dat het líjkt alsof de sterren op een bepaalde plek slapen, terwijl dit niet het geval is. Neem bijvoorbeeld een Geer en Goor. "Tot mijn grote verbazing ben ik erachter gekomen dat het bij de keurige publieke omroep, die betrouwbaarheid, geloofwaardigheid en integriteit zogenaamd hoog in het vaandel heeft, ook gebeurt. In Jouw Stad, Ons Dorp, de realityreeks van de NTR."

Een bewoonster uit Ermelo dropte bij Angela de bom dat deelnemer Sophia en haar man niet in een vies studentenhuis hebben geslapen, zoals het programma doet lijken. De studenten zouden op hun beurt de nacht op een camping doorbrengen aan de rand van het dorp, niet in hun huis. Volgens Angela gebeurt dit vaker, 'misschien wel in de helft van de afleveringen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Glamourbabes' klagen steen en been in Jouw Stad, Ons Dorp

Het is overduidelijk dat Angela teleurgesteld is in de omroep. Ze accepteert het als commerciële zenders het doen, 'omdat het commerciële zenders zijn'. Dat NPO dit kijkersbedrog accepteert, valt het 'vies tegen', eindigt Angela haar column. 

De NTR is verrast door de berichtgeving en zocht het uit, schrijft het AD. Wat blijkt? Vier van de twaalf koppels bleven niet slapen in het huis, maar op een andere plek in de buurt. "Wij zijn hiervan geschrokken. De NTR hecht aan zorgvuldigheid en betrouwbaarheid. Die zijn hier in het geding en dat vinden we kwalijk. Als uitzendende omroep zijn wij hiervoor verantwoordelijk, daarom zullen wij intern bespreken hoe het mogelijk is dat dit heeft kunnen gebeuren en hebben wij de producent om opheldering gevraagd. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan zullen doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer haalt hard uit naar Angela de Jong

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!