Beeld © Instagram @jansmit

Alternatief songfestival met open armen ontvangen

16 mei 2020 23:44

Half bekend Nederland zat zaterdag op de bank om mee te kijken naar Eurovision: Shine A Light en de reacties waren na afloop uiterst positief. Presentatrice Chantal Janzen bedankte de kijkers in het Nederlands en Engels voor hun lieve reacties. "We hebben ons uiterste best gedaan, meer konden we niet doen", sloot ze af.

Het presentatietrio Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit loodsten de miljoenen kijkers via tv en online in een razend tempo langs alle 41 kandidaten van dit jaar. Van de liedjes kwamen steeds een krappe 30 seconden aan fragmenten langs, met een aanvullende boodschap van de artiesten. "Blijf veilig, zorg goed voor elkaar en houd vol", zo klonk uit de meeste kelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Officieel groen licht voor songfestival in Rotterdam in 2021

Tussendoor werd de kijker getrakteerd op verschillende bijzondere optredens. Zo zong de Zweedse Måns Zelmerlöw een uitgeklede versie van zijn winnende liedje 'Heroes' uit 2015 speciaal voor al die hulpverleners die coronazieken behandelen. Gali Atari zong, deels in het Nederlands, haar hit 'Hallelujah' met kandidaten van het Junior Songfestival en Marija Šerifović, winnares in 2007, zong op een leeg kruispunt in Belgrado.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Grote opluchting bij songfestivalpresentatoren: 'It's a wrap!'

Veel kijkers veerden op bij de terugkeer van het orkest op het songfestival. Het Rotterdams Philharmonisch bracht 'Love Shine a Light' ten gehore terwijl overal in Europa gebouwen oplichtten. Sinds 1998 is er geen orkest meer aanwezig op het evenement. Verder waren er grote rollen voor Ilse DeLange en Duncan Laurence. Ilse zong, in het Duits, samen met de Duitse songfestivalzanger Michael Schulte een nieuwe versie van 'Ein bisschen Frieden' van Nicole en Duncan mocht als regerend songfestivalwinnaar zijn nieuwste single 'Someone Else' brengen.

Het echte slotakkoord was echter voor de artiesten die dit jaar mee zouden doen. Zij zongen gezamenlijk 'Love Shine a Light,' het winnende lied van Katrina & The Waves uit 1997. De Britse kreeg daarin een gastrol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange grijpt weer mis op 'songfestival'

'Complimenten voor deze show! Ze hebben er echt wat van gemaakt! Hoogtepunt: 'Love Shine A Light' door Rotterdams Philharmonisch Orkest', tweette Luuk Ikink. En Maurice Wijnen sloot na een avond livebloggen af met: "Lieve mensen, dank #eurovision voor een mooie avond en laten we hopen dat we volgend jaar dit allemaal weer samen beleven zoals het hoort!".

Fred van Leer zong en klapte tijdens het openingsnummer met Johnny Logan enthousiast mee. "Zo trots op @chantaljanzen.official @edsiliarombley en @jansmit en natuurlijk @nikkietutorials wat doen ze het goed ! En wat bijzonder dat de hele wereld ziet hoeveel talent we hebben", verklaart hij op Instagram. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook de Oranjes behoren tot de echte songfestivalfans

Jeangu Macrooy kijkt natuurlijk met veel plezier uit naar het Eurovisiesongfestival dat volgend jaar opnieuw in Rotterdam wordt gehouden. Hij laat zien volgers dan ook weten: "See you next year in Rotterdam!". Regerend kampioen Duncan Laurence meldde na afloop van zijn optreden van zijn nieuwe single 'Someone Else' ook van zich horen. "Dit was MAGISCH. Ik voelde zo vele emoties in die 3,5 minuten. Ik hoop echt dat we een lichtje hebben kunnen schijnen in Europa en Australië."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!