Beeld © Getty Images

Wat bedoelde Graham Norton met de uitspraak 'awkward'?

17 mei 2020 09:59

Het alternatieve songfestival gepresenteerd door Jan Smit, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager, gaat de geschiedenis in als misschien wel één van de meest bijzondere edities ooit. Niet iedereen deelt die euforische mening. Zo had de Britse Graham Norton (47) nog wel het een en ander op te merken.

"Nou dat was ongemakkelijk"

Vooral de presentatoren kregen er van de cynische Brit flink van langs. Graham verzorgt al jaren het commentaar tijdens het songfestival voor de BBC en ook dit jaar was hij weer te horen, maar óók te zien. Tegen het einde van de avond werd hij namelijk even uit zijn hokje gesleurd voor een gesprekje met onze eigen Chantal Janzen. Hoewel ze de hele week nog bleef benadrukken geen native speaker te zijn, ging het haar - als we de kleine verspreking even vergeten - goed af.

Ze was zelfs nog in staat grapjes te maken over de ongemakkelijke vertraging: "De vlucht van Amsterdam naar Londen is één uur, dus een paar seconden vertraging valt best mee."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Alternatief songfestival met open armen ontvangen

Volgens Graham was dat echter niet het enige wat erg ongemakkelijk was. Als hij zich na het gesprek weer richt tot de Engelse kijkers, vertelt hij wat hij écht van het toneelstukje vond. "Nou dat was ongemakkelijk", is te horen op een video die inmiddels viral gaat op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Officieel groen licht voor songfestival in Rotterdam in 2021

Het kletspraatje diende als intro voor de klapper van de avond: een speciale vertolking van 'Love Shine a Light': het winnende lied van Katrina & The Waves uit 1997, gezongen door alle artiesten van dit jaar. Daar was hij dan wél weer enthousiast over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager ondersteboven door vele reacties songfestivalshow

Ook Nikkie de Jager, die als onlinehost alles deelde wat er op social media gebeurde, kreeg ervan langs. Hoewel de Britse commentator aan het begin van de avond nog aan de kijkers (en zichzelf) beloofde geen grapjes te maken, kreeg hij het even moeilijk toen Nikkie ten tonele verscheen. Hij zou zelfs gedacht hebben dat haar achternaam Tutorials was...  "Aardig blijven", mompelde hij dan ook in zichzelf terwijl de YouTube-ster in vloeiend Engels te kijkers toesprak.

Update: Inmiddels heeft Chantal op Instagram wat opheldering gegeven. 'Hij vond de grote vertraging in de verbinding ‘awkward’, dus ik ben bang dat ik er de volgende keer gewoon heen moet, voor een face-to-face gesprek. Iemand moet het doen hè. Ik offer me wel op', schreef ze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!