Beeld © NPO/EO

Het Familiediner pakt niet uit als gewenst voor moeder Marie

19 mei 2020 08:34

In ‘Het Familiediner’ probeert Bert van Leeuwen iedere keer de meest heftige familieruzies op te lossen. In de laatste aflevering zien we onder anderen moeder Marie en haar zoon Roy, die fikse ruzie hebben.

“Als moeder ga je eraan kapot”

De ruzie vond een jaar geleden plaats, toen de bom barstte tussen Roy en de nieuwe vriend van zijn moeder. “Hij noemde me een vuile flikker, en nog ergere dingen”, zegt Roy tegen Bert. Uiteindelijk gingen de twee zelfs op de vuist. En dát leidde weer tot een rechtszaak. Gedoe alom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruzie over gehaktballen: Het Familiediner blijft verbazen

Bert heeft er veel vertrouwen in dat Marie het wel weer goed wil maken, want direct als ze de naam Roy hoort, begint ze al te huilen. Hij heeft er een hard hoofd in of Roy dat ook zo ziet. “Ik zou het een wonder vinden als hij uit de limousine stapt”, zegt hij tegen zijn zus, die alles geregeld heeft. Wonderen lijken toch te bestaan als Roy tevoorschijn komt. Zijn zwangere zus is door het holle heen, maar kan niet lang genieten van het kleine wonder. “Ik ben hier voor jou. En niet voor mama”, zegt Roy resoluut.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick Jonas ziet documentaire als 'het familiediner'

Na enig aandringen van Bert stemt Roy er toch mee in om wel wat tegen zijn moeder te zeggen. Wat volgt is een kil gesprek, waarin hij zijn moeder vertelt dat het nu te laat is en hij er nog niet klaar voor is om het weer goed te maken. Zijn moeder wenst hem vervolgens met tranen in haar ogen het beste toe. “Met alles wat je nu ook doet, wat het ook mag zijn.” Als Roy weer wegloopt, breekt Marie. “Als moeder ga je eraan kapot”, zegt ze.

Bert biedt later aan om nog, los van het programma te bemiddelen, maar we horen als kijker dat dat nog niets heeft uitgehaald. De kijkers thuis vinden het een dappere actie van Roy, die duidelijk tot op het bot gekrenkt is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bert van Leeuwen hoopt op nog 15 jaar Familiediner

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye West mist familiediner

Deze aflevering van Het Familiediner terugkijken? Dat kan hier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!