Cas Jansen Beeld © ANP

Cas Jansen breekt lans voor soapies: 'GTST ook een soort kunst'

20 mei 2020 11:37

Het was dé comeback van dit seizoen: Cas Jansens personage Julian Verduyn kwam na twintig jaar terug naar het fictieve soapdorp Meerdijk. Volgens de acteur is er in de loop der jaren heel wat veranderd bij 'Goede tijden, Slechte Tijden', zo vertelt hij in een interview met 'Veronica Magazine'.

"Goede Tijden is ook een soort kunst, want we scheppen een fantasiewereldje"

Twintig jaar geleden werd hij nog met de nek aangekeken en dat allemaal, omdat hij een rolletje had in een soap. "Soap stond gelijk aan in commercials spelen, dat deed je niet als acteur", vertelt hij in Veronica Magazine. Cas Jansen heeft zich altijd verzet tegen die houding. "Je kunt wel zeggen: ik maak kunst, het maakt me geen reet uit wie dat ziet, geef mij subsidie. Maar zo werkt het niet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Keert na Cas Jansen nu ook Angela Schijf terug in GTST?

Volgens de acteur maak je kunst voor een publiek en daarom schaart hij zijn werk in de soap ook als een vorm van kunst. "Goede Tijden is ook een soort kunst, want we scheppen een fantasiewereldje."

Er wordt inmiddels heel anders gekeken naar soapies. Volgens Cas staan acteurs zelfs te springen om mee te doen. "We hebben Bo Maerten, we hebben Edwin Jonker, we hebben Johnny Kraaijkamp. Allemaal geweldige acteurs, die de serie met hun ervaring een lift geven."

Het hele interview met Cas lees je in Veronica Magazine.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnames Goede Tijden, Slechte Tijden bijna weer van start

De opnames van GTST liggen momenteel stil. En de laatste aflevering zal te zien zijn op 28 mei. In RTL Boulevard vertelt Cas over de impact van de coronacrisis op zijn leven, want naast zijn werk in de soap heeft hij ook nog meerdere restaurants.

GTST zie je maandag tot en met donderdag om 20.00 uur op RTL 4 of kijk je via Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!