Beeld © Sing meinen Song/VOX

Duitsers lopen weg met geëmotioneerde Ilse DeLange

20 mei 2020 14:07

Ilse DeLange heeft hoge ogen weten te gooien in het programma 'Sing meinen Song', de Duitse variant van 'Beste Zangers'. De countryzangeres stond zelf centraal tijdens de uitzending van gisteravond. Ze wist niet alleen de kijker, maar ook de aanwezigen te raken met haar muziek én aangrijpende verhaal.

Net als in de Nederlandse versie, staat ook in Sing meinen Song elke aflevering een andere artiest in de spotlight. Ditmaal werd Ilse op een voetstuk gehesen, maar als ze zelf het podium opstapt weten de kijkers niet wat ze zien. Ilse raakt zelf ook geëmotioneerd als Michael Patrick Kelly, de host van de show, het nummer Love Goes On zingt. Ilse schreef dit nummer voor haar vader Joop, die in 2012 overleed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange vertelt over haar nieuwe single 'Changes'

Ilse vertelt met tranen in haar ogen dat ze tegenwoordig de zeer kleine momenten met haar vader mist. Ook vertelt ze dat haar vader maar één wens had en dat was zelf beslissen over het einde van zijn leven. Hij koos uiteindelijk dan ook voor euthanasie, iets wat in Duitsland bij wet verboden is. Haar verhaal én het nummer zorgde voor de nodige tranen bij de aanwezigen.

Maar dat niet alleen, ook Ilse zelf weet de gevoelige snaar te raken. Ze brengt het nummer Homesick ten gehore en weet iedereen omver te blazen. De aanwezigen houden het niet droog en het nummer is inmiddels een ware hit. Ilse zelf laat op Instagram weten enorm trots en dankbaar te zijn voor alle reacties.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse DeLange boekt succes in Duitsland

Het nummer is dan ook omhooggeschoten in de Duitse iTunes lijst en staat momenteel zelfs op de derde plek. Maar het nummer Miracle, en dan de versie zoals vertolkt door medekandidaat MoTrip, staat zelfs op de eerste plek. Niet alleen in Duitsland is het nummer een succes, het staat momenteel zelfs op de eerste plek in de iTunes-lijsten van Zwitserland en Luxemburg.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó hielp Ilse DeLange Duncan Laurence naar de overwinning

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!