Beeld © ANP

Alkan Çöklü onthult details over GTST-cliffhanger

25 mei 2020 16:05

Ook in het fictieve plaatsje Meerdijk zijn het dwaze tijden. Wekenlang lag Nederlands langslopende soap stil, maar er gloort weer een sprankje hoop aan de horizon. "Het zorgt wel voor een unieke situatie: nog nooit eerder waren zowel de kijkers als de acteurs even ver in het verhaal", blikt acteur Alkan Çöklü (25) samen met 'Televizier' terug op het veelbewogen afgelopen seizoen van 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

"De makers hebben de laatste aflevering wel heel bewust zo samengesteld dat er meer dan genoeg gebeurt om een hele zomer over na te denken"

Vanwege het coronavirus is de laatste aflevering al op 28 mei te zien, in plaats van eind juni. Ook blijft de grote jaarlijkse cliffhanger uit. "Het was voor ons ook een verrassing hoe alles stopte", vertelt Alkan. "Maar de makers hebben de laatste aflevering wel heel bewust zo samengesteld dat er meer dan genoeg gebeurt om een hele zomer over na te denken. Het is echt niet zomaar een aflevering."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Peter van der Vorst: 'GTST gaat gewoon door'

Hoewel fans van de populaire soap de afgelopen weken op hete kolen zaten, liet collega Ferry Doedens vandaag nog weten dat de opnames snel weer van start gaan. Ook Peter van der Vorst ziet de toekomst nog altijd positief in, zo liet hij vandaag weten in De Volkskrant. Het gevreesde virus dat ons al maanden in de greep houdt, zal echter niet terugkeren in de soap. Een bewuste keuze volgens Alkan. "Voor veel kijkers een moment is om te ontsnappen aan de dagelijkse dingen en er even niet aan te denken. Daar komt bij dat we niet weten hoe de anderhalvemetermaatschappij zich gaat ontwikkelen. Over twee maanden kan het leven er ineens heel anders uitzien en dan zouden de afleveringen weer gedateerd overkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans zwijmelen weg bij sixpack-foto's GTST-hunk Alkan Çöklü

Wat er wél allemaal volgend seizoen allemaal staat te gebeuren, is nog niet bekend. Maar de acteur kijkt er naar uit om weer in de rol van Amir te kruipen. "Een personage waar de schrijvers veel kanten mee op kunnen", aldus de soapster. "Omdat hij nooit opgeeft (...) het is zo uiteenlopend dat ik me als acteur nooit verveel."

Vanwege het virus is hij nog eens extra veel van zijn werk gaan houden. Hij vertelt: "Qua werk lag alles stil, daardoor ben ik nog eens extra gaan beseffen hoe dankbaar ik ben dat ik elke dag bij GTST mijn vak kon uitoefenen. Door zo vaak en veel te spelen heb ik als acteur alleen al qua techniek zo enorm veel geleerd. Als acteur in Nederland is dat serieus een zegening."

Nog niet iedereen kan weer aan het werk of naar school. Daarom deelt Alkan met RTL Boulevard zijn kijktips, zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!