Beeld © ANP

Kijkers M geëmotioneerd door verhaal Penoza-acteur Eric Corton

26 mei 2020 09:44

Het was een emotionele bedoening bij 'M' gisteravond. Eric Corton (51) was aanwezig om te praten over zijn theatervoorstelling 'Ma', die in juli weer van start moet gaan, en zijn verhaal kwam hard binnen bij de kijkers van de talkshow.

"Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk"

Erics solovoorstelling Ma, gebaseerd op het gelijknamige boek van Hugo Borst, gaat over de relatie tussen een zoon en zijn moeder die aan Alzheimer lijdt. Voor hemzelf is dat behoorlijk confronterend, aangezien in zijn geval zijn vader de ziekte heeft. Door de coronacrisis kan Eric hem al negen weken lang niet opzoeken en dat maakt hem verdrietig. "Het zag er niet naar uit dat het zo hard zou gaan, dus ik was daar geweest en ineens ging het op slot", legt hij uit over zijn treurnis over de situatie. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eric Corton verdrietig om quarantaine vader

Het aanbod van het verpleeghuis om op 'raambezoek' te komen, sloeg Eric af. "Het klinkt misschien hard, maar als ik achter dat raam ga staan en mijn vader kijkt naar mij, dan ziet hij een meneer daar staan. Dan zwaait hij en dat is het", verklaart hij over zijn keuze. De vader van de acteur herkent zijn zoon namelijk niet meer. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Penoza-acteur Eric Corton blikt terug op drie jaar alcoholvrij

Erics emotionele verhaal raakte de juiste snaar bij de kijkers thuis. 'Zeer veel respect voor je. Knap dat je dit kunt', zo reageerde er eentje. 'Hartverscheurend en hartverwarmend tegelijk', omschreef een ander Erics betoog. Weer een ander was er 'even stil van.' 'Wat is iemand moeten missen die er fysiek nog is, maar geestelijk al weg, ongelofelijk verdrietig!'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eric Corton deelt verbluffend gewichtsverlies

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen rock 'n roll-leven meer voor Eric Corton

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eric Corton praat met vluchtelingen in Italië

Eric maakte er dan wel geen deel van uit, maar de Penoza-film, die volgde op de serie, was alsnog een gigantisch succes. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Penoza-actrice is besmet met het coronavirus

Het hele interview met Eric bij M terugzien? Dat kan hier

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!