Screenshot Het Familiediner maandag 25 mei Beeld © EO/Het Familiediner

Kijkers Het Familiediner verbaasd over actie van koppige oma

26 mei 2020 11:11

Ruzies over gehaktballen, rollades of vakanties: Bert van Leeuwen is er altijd maar druk mee in 'Het Familiediner'. Gisteren liepen de gemoederen hoog op toen oma Rita weg vluchtte voor de camera's.

"Ik wil niet! Nee, echt niet!"

Kleindochter Angelique had haar ouders en grootouders uitgenodigd voor Het Familiediner. Dit nadat ze haar opa Tony en haar oma Rita al drie jaar niet gezien had - het gevolg van een niet bijster geslaagde vakantie.

Opvallend genoeg wil opa Tony wel voor de camera van het EO-programma verschijnen, maar oma Rita is niet zo happig. Als de cameraploeg bij haar in huis staat, vlucht ze snel naar buiten. "Ik wil niet! Nee, echt niet!" schreeuwt ze voordat ze het schuurtje in de tuin induikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het Familiediner pakt niet uit als gewenst voor moeder Marie

De ruzie wordt uitgebreid besproken met zoon Dennis en opa Tony. Volgens vader Dennis gingen zijn ouders vaak met het gezin van zijn zus op vakantie en barstte de bom toen zij hem tijdens hun laatste vakantie niet hadden ingelicht. Ineens kreeg hij te horen dat de hele familie in Spanje zat.

Volgens opa Tony zit dit anders. Hij vertelt dat hij vaak met het gezin van Dennis op vakantie ging, maar toen hij met het gezin van zijn dochter ging werd Dennis boos. Volgens hem was dit de eerste keer dat hij met zijn dochters gezin op vakantie was en voelde Dennis zich gewoon jaloers.

Natuurlijk spelen er onderliggende problemen mee: zo voelde schoondochter Natascha zich nooit geaccepteerd en opa en oma hadden ook geen fijne band met haar.

Tijdens het moment suprême is het vooral spannend of oma Rita komt opdagen. En wat blijkt: zij is de enige die niet in de limousine gestapt. Opa Tony is alleen gekomen. Hij vindt het leuk dat zijn kleindochter contact heeft gezocht en volgens hem staat Rita wel open voor een verzoening.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruzie over gehaktballen: Het Familiediner blijft verbazen

Kijkers zijn vooral verbaasd over de actie van oma Rita. 'Zit Rita nog steeds in het schuurtje?' vraagt iemand zich af op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Het familiediner blijft voorlopig op tv'

Het Familiediner zie je elke maandag om 21.20 uur bij EO op NPO 1. De uitzending van gisteravond kijk je hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!