Sophie Hilbrand ijskoud genegeerd

04 juni 2020 06:32

Bij het draaien van het tweede seizoen van haar programma 'Opstandelingen', wilde geen enkele lokale bestuurder Sophie Hilbrand (44) te woord staan over problemen die spelen in hun gemeente. Dat vertelt de presentatrice donderdag in 'De Telegraaf.'

"Wegduiken versterkt dat gevoel alleen maar, is nu mijn ervaring"

Volgens de presentatrice waren raadsleden vorig seizoen al erg terughoudend in het geven van een reactie, en is dat alleen maar erger geworden. "Ik begrijp daar niets van", zegt de televisiepersoonlijkheid. "Je hebt toch als volksvertegenwoordiger de plicht iets te zeggen op het moment dat er zoveel onvrede is en mensen zich gekwetst en onrechtvaardig behandeld voelen? Wegduiken versterkt dat gevoel alleen maar, is nu mijn ervaring."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophie Hilbrand zorgt voor nostalgie op de zaterdagavond

De presentatrice benadrukt dat het de programmamakers vooral te doen is om de personen die zij volgen in de serie. "Ons gaat het erom: hoe wordt iemand een opstandeling? Hoe heeft het zover kunnen komen? Ze lijken wel panters die zijn losgebroken. Bij deze mensen is iets ontvlamd en zij gaan nooit meer terug de kooi in."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sophie Hilbrand haalt keihard uit naar commerciële zenders

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!