Beeld © Millstreet Films

Buitenlands succes voor serie Baantjer: Het Begin

04 juni 2020 09:28

De succesvolle RTL-serie 'Baantjer: Het Begin' gaat naar het buitenland. De prequel over de Urkse rechercheur De Cock is verkocht aan het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Rusland en Australië. Dat heeft producent Millstreet Films donderdag gemeld. Eerder werd al bekendgemaakt dat de serie op de Vlaamse zender VTM te zien zal zijn.

De serie volgt op de speelfilm Baantjer Het Begin, die vorig jaar in de bioscopen te zien was. In de nieuwe film en televisiereeks is te zien hoe de jonge rechercheur De Cock, ooit ontsproten aan het brein van schrijver Appie Baantjer, zich begin jaren tachtig staande houdt in de strijd tegen de ruige Amsterdamse onderwereld. De hoofdrol wordt gespeeld door Waldemar Torenstra.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Baantjer het begin-cast enorm trots op nieuwe serie

In de film was Tygo Gernandt te zien als de vorige partner van De Cock, Tonnie Montijn, maar hij keert niet terug in de serie. Zijn rol wordt overgenomen door Yannick Jozefzoon. Andere acteurs die in de film te zien waren, zoals Robert de Hoog, Lisa Smit, Ruben van der Meer en Loes Luca, keren wel terug. De film trok zo’n 150.000 mensen naar de bioscoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL gaat Baantjer tóch niet ondertitelen

De serie is in Nederland te zien op Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!