Beeld © ANP

RTL 4 zendt vanavond laatste Eigen Huis & Tuin uit

06 juni 2020 03:55

Na bijna dertig jaar valt het doek voor 'Eigen Huis & Tuin'. Zaterdag is de voorlopig laatste reguliere uitzending te zien op RTL 4.

Met veertig metamorfoses per jaar is RTL's Directeur Content Peter van der Vorst tot de conclusie gekomen dat het niet meer realiseerbaar is om Eigen Huis & Tuin te blijven produceren. EditieNL wordt vanaf september doorgetrokken naar het weekend. Deze zomer zijn er nog compilatieafleveringen van Eigen Huis & Tuin op de buis.

Door een fusie van Nico Zwinkels' klusprogramma Eigen Huis en de tuiniershow Flora Magazine van Rob Verlinden ontstond Eigen Huis & Tuin in 1993. Zwinkels en Verlinden werden bekende Nederlanders dankzij het programma, dat werd gepresenteerd door onder anderen Myrna Goosen, Irene Moors en Manuëla Kemp.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeroen Kijk in de Vegte spreekt laatste Eigen Huis & Tuin in

In 2004 onderging het programma zelf een metamorfose toen Zwinkels en Verlinden overstapten naar SBS6. Eigen Huis & Tuin ging op RTL door met klusjesman Thomas Verhoef en tuinman Lodewijk Hoekstra. Tom Groot, dankzij zijn deelname aan Boer zoekt vrouw bekend als 'boer Tom', voegde zich in 2015 bij het team en volgde Hoekstra in 2016 op.

De presentatie van het 'nieuwe' Eigen Huis & Tuin was aanvankelijk in handen van Corine Boon. Later volgden Quinty Trustfull en Froukje de Both, sinds 2015 wordt het woon- en klusprogramma gepresenteerd door Evelyn Struik.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eigen Huis & Tuin-Tom komt met eigen boek over tuinieren

De Eigen Huis & Tuin-uitzending van zaterdag is mogelijk niet de allerlaatste. Het programma verdwijnt niet helemaal, beloofde Van der Vorst in april. In de toekomst, in een andere vorm en een lagere frequentie krijgt het een nieuwe plek bij RTL 4. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!