Beeld © Beter Laat Dan Nooit

Peter Faber houdt het niet droog na emotionele brief

10 juni 2020 07:14

In de laatste aflevering van 'Beter Laat Dan Nooit' heeft presentatrice Katja Schuurman een bijzondere verrassing voor Peter Faber. En dat gebaar betekent ontzettend veel voor hem.

"Dat ontroert mij mateloos, dat hij een brief schrijft aan mij"

In Rio, waar de heren momenteel zijn neergestreken, wonen zo'n 1,5 miljoen mensen in krottenwijken. Vaak in barre omstandigheden. Veel jongeren raken op het slechte pad en gaan de criminaliteit in. Bekend terrein voor Peter, want in Nederland werkt hij samen met gedetineerden. Nu hij hier toch is wil hij van de mogelijkheid gebruikmaken de jeugd in Brazilië een steuntje in de rug te geven en hen te motiveren met zijn lijfspreuk.

"Jullie zijn allemaal kampioenen. Jullie zijn de toekomst. Misschien word je later dokter, leraar of voetballer. Ik geef jullie een magische spreuk: ik kan het. Ik wil het. Ik doe het. Nu", spreekt hij hen toe, waarna hij samen met de jongeren de tekst op de muur schildert ter herinnering. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontroerende speech van Peter Faber in Beter Laat Dan Nooit raakt kijker

Als Katja hem even later spreekt over waarom dit zo belangrijk voor hem is, heeft ze een speciale verrassing. "Je betekent veel voor dit soort jongeren en ik heb een brief van iemand die jou heel dankbaar is", overvalt ze hem. Zodra Peter het papier openvouwt wellen de tranen bij hem op. "Ik heb dingen gedaan waar ik niet trots op ben, maar dankzij u heb ik de kans gekregen om me te richten op het positieve. U geloofde in mij toen ik dat zelf niet deed", luidt de tekst.

Ook Katja houdt het niet droog als Peter voorleest hoe de ex-gedetineerde zijn leven weer op de rit heeft dankzij zijn hulp. "Dat ontroert mij mateloos, dat hij een brief schrijft aan mij", vertelt Peter later emotioneel in de camera.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers smelten weg bij 'opa' Gerard tijdens echo in Beter Laat Dan Nooit

Het tweede seizoen van Beter Laat Dan Nooit kijk je nu terug bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!