Beeld © ANP

Brooklyn Nine-Nine snijdt racistisch politiegeweld aan

09 juni 2020 16:24

In het komende seizoen van 'Brooklyn Nine-Nine' wordt aandacht besteed aan politiegeweld en racisme. Volgens acteur Terry Crews (51) gaat de achtste reeks van de komische politieserie daar 'zeker' over, zo vertelde hij maandagavond in 'Late Night With Seth Meyers'.

"We hadden sombere gesprekken en een heel, heel erg verhelderend gesprek over hoe we het nieuwe seizoen gaan aanpakken"

Naar aanleiding van de dood van George Floyd, die eind vorige maand door bruut politiegeweld om het leven kwam, hield de cast een video-overleg om te praten over het nieuwe seizoen. "We hadden onlangs een gesprek via Zoom om te praten over wat er allemaal gebeurt in dit land. We zijn getuige van zo veel machtsmisbruik", aldus Terry. "We hadden sombere gesprekken en een heel, heel erg verhelderend gesprek over hoe we het nieuwe seizoen gaan aanpakken."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ronnie Flex herhaalt uitspraken Akwasi en ligt ook onder vuur

De acteurs van Brooklyn Nine-Nine doneerden onlangs ook gezamenlijk 100.000 dollar aan een fonds voor de borg van demonstranten die tijdens protesten tegen racistisch politiegeweld werden opgepakt. Actrice Stephanie Beatriz, die detective Rosa Diaz speelt, riep collega's die agenten spelen op televisie via Twitter op ook te doneren aan liefdadigheidsorganisaties.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Arie Boomsma neemt drastisch besluit na ophef rond CrossFit

Brooklyn Nine-Nine is niet de enige politieserie die van plan is het thema racistisch politiegeweld te behandelen. Eerder lieten de makers van Law & Order: SVU al weten aandacht te zullen besteden aan de dood van Floyd en de nasleep ervan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!